19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. ŢEAPĂ la DEVESELU. Scutul antirachetă a făcut deja victime colaterale

REVISTA PRESEI. ŢEAPĂ la DEVESELU. Scutul antirachetă a făcut deja victime colaterale

Ziarele de vineri scriu despre inaugurarea scutului antirachetă de la Deveselu, dar şi despre denunţurile făcute la DNA de mai mulţi ofiţerii din Ministerul de Interne.

Adevărul ne spune “Cum şi de ce au hotărât mai mulţi ofiţeri din Ministerul de Interne să-l înfunde pe fostul lor şef Gabriel Oprea”: Sătui să fie obligaţi de şefi să facă ilegalităţi, mai mulţi ofiţerii din Ministerul de Interne au decis să denunţe totul la DNA. Aşa s-a născut dosarul „Limuzina”, autoturismul cumpărat special pentru Gabriel Oprea din banii de filaje ai Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI). Asta reiese din rechizitoriul dosarului „Limuzina”  în care fostul vicepremier Oprea a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Rechizitoriul prin care a fost trimis în judecată, pentru fapte de corupţie, fostul ministru de Interne Gabriel Oprea conţine detalii privind cheltuielile ilegale efectuate de Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă şi menţionează că au fost distruse documente justificative privind aceste cheltuieli. Aceste nereguli au ieşit la iveală după ce fostul secretar de stat în MAI Nicolae Gheorghe a cerut formarea unei echipe de patru ofiţeri care să verifice cheltuielile de protocol ale fostei conduceri a serviciului secret Doi şi-un sfert. Când şi-ar fi dat seama de proporţiile acestor cheltuieli nejustificate, Gheorghe ar fi încercat să sisteze verificările. Unul dintre ofiţerii care făcea parte din echipa de control a declarat că Nicolae Gheorghe l-ar fi întrebat retoric: “Ce vrei, să sesizez parchetul cu jumătate de instituţie?”. 

Şi Gândul comentează subiectul şi titrează “Documente cu cheltuielile DIPI, distruse după demisia Guvernului Ponta”, iar Jurnalul Naţional scrie despre “Decizie RADICALĂ luată de Mihai Gâdea”: “Decizia este că toate entitățile media, toate unitățile de propagandă, toate persoanele care au atacat Antena 3, dacă nu vor rectifica de îndată, îi vom acționa în judecată. Nu se poate să folosești acuzele DNA, cu semnul exclamării, trei ani de zile și să scapi așa”, a explicat Mihai Gâdea în ediția de joi a emisiunii sale.

Sub titlul “ŢEAPĂ la DEVESELU. Scutul antirachetă a făcut deja victime colaterale”, Evenimentul Zilei scrie că “Înainte de inaugurarea scutului antirachetă Aegis Ashore, la Deveselu s-a lucrat potrivit tradiţiei româneşti a trasului în ţeapă, pe banii americanilor. Americanii au dat banii, fix 3,3 milioane de dolari,  pentru lucrările primare de infrastructură unui SRL cu sediul în Popeşti Leordeni, SC Glacial PROD SRL. Cel care a identificat SRL-ul şi l-a selectat, în decembrie 2012, a fost Corpul de Geniu al Forţelor Terestre ale Statelor Unite din Europa cu sediul în Italia.

Băieţii deştepţi de la SC Glacial PROD SRL nu s-au apucat ei de muncă, probabil pentru că nu ar mai fi avut timp să facă bani, ci au subcontractat lucrările de la Deveselu unor firme care, când au auzit că e vorba de americani, au avut toată încrederea că nu vor ieşi în pagubă. Mai ales că autorităţile militare americane au acordat, prin licitaţie, cele trei mari contracte pentru construcţia bazei de la Deveselu, pe lângă lui Glacial PROD SRL România, firmelor Kellog Brown & Root Services SUA şi Exelis Systems Corporation SUA”.  

Cotidianul scrie despre “Angajamentele de la Londra ale reprezentanților din 50 de țări
Plusurile și minusurile Summitului Anticorupție” şi detaliază “În jur de 50 de țări au promis joi la Londra să lupte împotriva corupției, după modelul Marii Britanii, care a luat măsuri împotriva banilor murdari în sectorul imobiliar, ONG-urile exprimându-și totuși regretul în privința lipsei progresului în chestiunea paradisurilor fiscale”.  

Hotnews prezintă imagini de afara şi din interiorul bazei de la Deveselu şi remarcă faptul că “Statele Unite au cheltuit nu mai putin de 800 de milioane de dolari doar pentru baza de la Deveselu, fara a include resursa umana si antrenamentele necesare. In lume sunt nu mai putin de 103 platforme Aegis, insa toate sunt pe apa, instalate pe nave si distrugatoare americane. Sistemul de la Deveselu este primul astfel de sistem pe uscat. Chiar si asa, sistemul si baza de la Deveselu poarta inca multe similitudini cu sistemul Aegis de pe un distrugator”. 

Ziarul Financiar titrează “Cei mai tari hackeri ‘albi’ din România au ajuns la ştirile televiziunii americane NBC. ‘Vampirii din ţara lui Dracula nu îţi mai vor sângele, ci banii’”, iar Wall Street observă o schimbare la români “Consumatorul nu mai merge cu masina la supermarket. Zilnic opteaza pentru magazinul de la colt”.

Gazeta Sporturilor remarcă “Xerox din Brazilia! Campania FRF cu exerciții matematice, copiată după o inițiativă sud-americană” şi detaliază “Într-o inițiativă de marketing, Federația Română de Fotbal a lansat manuale alternative de matematică pentru clasele a 4-a și a 5-a. Toate problemele și exercițiile sunt cu jucători din echipa națională, asta pentru ca acestea să devină mai atractive pentru elevi. Fotbaliștii români au ieșit pe teren cu tricouri special numerotate, iar ideea a fost primită cu laude. Un blogger a descoperit însă că în urmă cu doi ani, în Brazilia, se pusese în practică o inițiativă identică”. 

Prosport prezintă în exclusivitate documentele ignorate de judecătoarea care i-a dat câştig de cauză lui Becali în procesul cu Armata. Colonelul Talpan: “Nu mai e cale de împăcare. Facem recurs”. Avocatul FCSB ar fi sustras acte de la CSA Steaua!

Click a aflat adevărul despre o melodie de succes în România: “Valeria şi Traian Ilea au dat lovitura, pe plan muzical, în urmă cu zece ani, cu piesa ”Puşca şi cureaua lată”, pe care cei doi solişti, soţ şi soţie, o cântă chiar şi la petrecerile din America. Melodia le-a adus multe contracte, dar şi multe belele, căci un cântăreţ rival i-a invitat la tribunal, pe motiv că Valeria şi Traian i-ar fi furat refrenul. Cei doi artişti formează un cuplu atât în viaţă cât  şi pe scenă, iar de-a lungul vremii, au lansat mai multe melodii, culese din folclor, precum ”Rău mă dor ochii, mă dor”, ”La toţi ni-i greu”,  ”Bate vânt peste pământ” sau ”În Ardeal şi-n Bucovina are Dumnezeu grădina”.

Libertatea titrează “Condiții de regină și cheltuieli de 6.000 de euro pentru Pelinel! Borcea i-a organizat nașterea din penitenciar!”, iar Cancan scrie că ELENA UDREA s-a separat de celebrul VALENTIN, primul bărbat după despărţirea de COCOŞ”.

 

 

 

 

Cele mai citite

Vopseaua pentru exterior: reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă o mulțime de beneficii. Pentru obținerea rezultatelor dorite, trebuie...

Grupul de turism rtk se lansează în România

rtk romania, subsidiara locală a rtk international (cu o rețea de peste 3.000 de agenții de turism afiliate în străinătate), anunță oficial deschiderea activității...

Cea mai mare rețea de clinici de recuperare medicală, Centrokinetic, se extinde în vestul țării

Fondul de investiții de growth AGISTA a sprijinit cel mai mare lanț de recuperare medicală din România, Centrokinetic, în achiziția celei de-a opta clinici...
Ultima oră
Pe aceeași temă