16.5 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. De ce e o bazaconie pretinsa "anchetă" israeliană asupra lui...

REVISTA PRESEI. De ce e o bazaconie pretinsa “anchetă” israeliană asupra lui Kovesi

Ziarele de vineri scriu despre substratul anchetei israeliene asupra şefei DNA şi despre coincidenţele apariţiei dosarului Panama Papers într-un moment important din Statele Unite. 

Sub titlul “De ce e o bazaconie pretinsa ‘anchetă’ israeliană asupra lui Kovesi. Avocatul celebru care-i apără pe foştii agenţi Mossad”, “Adevărul” citează experţi în securitate care spun că “firma israeliană de intelligence, Black Cube, care i-a angajat pe spionii Ron Weiner şi David Geclowicz, arestaţi după ce au spart conturile de mail ale unor apropiaţi ai Codruţei Kovesi, în încercarea de a descoperi lucruri compromiţătoare despre aceasta, nu putea desfăşura legal în România o investigaţie precum cea de care a pretins că se ocupau angajaţii săi. Asta pentru că legislaţia românească interzice aceste activităţi”.

“Gândul” scrie despre “boala care ucide anual mai mulţi oameni decât toate epidemiile la un loc”, cu referire la obezitate, descrisă de specialişti ca fiind „o catastrofă care se desfăşoară cu încetinitorul”. Ziarul avertizează: “Obezitatea este din ce în ce mai frecventă şi în România. 52.868 de cazuri noi de obezitate au fost înregistrate în anul 2014 la medicii de familie din ţara noastră, conform datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii. De asemenea, 3 din 10 copii şi adolescenţi sunt supraponderali şi 8% dintre ei sunt obezi. România ocupă locul al treilea în Europa în ceea ce priveşte obezitatea infantilă”.  

“Evenimentul Zilei” scrie despre dezvăluirea incredibilă făcută de Traian Băsescu, care a spus că a fost victima unui atac informatic major în urmă cu două luni. “Zeci de mii de fişiere au fost furate din calculatorul fostului preşedinte”.

“Jurnalul Naţional” ne anunţă că “Familia Iohannis a pierdut definitiv casa din centrul Sibiului” şi scrie că “imobilul în cauză a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora averea a trecut în anii ’70 în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat fără a avea copii. Casa de pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, nr. 29, a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriaşi. În anul 1999, contractele prin care chiriaşii au cumpărat casa au fost anulate în instanţă, la cererea fiului lui Nicolae Baştea, acesta din urmă fiind nepot al soţilor Ghenea. Casa ajunge apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmaşilor lui Nicolae Baştea. Foştii chiriaşi au deschis procese în instanţe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaş de drept a lui Nicolae Baştea”.

“Cotidianul” îl citează pe ambasadorul rus Serghei Gubarev, însărcinatul cu misiuni speciale privind problema transnistreană a MAE, care a declarat că “Moscova vrea să retragă armanentul din regiunea separatistă moldoveană Transnistria. Inițiativa va fi pusă în aplicarte imediat ce conflictul militar din Ucraina va fi soluţionat”.

“Hotnews” remarcă decizia Fiscului de a “majora pragurile peste care se vor publica pe internet numele debitorilor care inregistreaza obligatii fiscale restante si suma acestor obligatii, incepand cu data de 30 aprilie. Astfel, datoriile persoanelor fizice se vor publica doar daca depasesc valoarea de 1.500 lei”.

“Ziarul Financiar” constată că SUA au mai făcut un pas în descurajarea marii evaziuni: Obama a lovit dintr-un foc marile corporaţii care fentează fiscul american şi băncile care le ajută: „Problema nu este că aceste companii desfăşoară activităţi ilegale, ci că aceste activităţi sunt legale“.

Publicaţia observă o coincidenţă stranie: “Când investigaţia jurnalistică „Panama Papers“ începea să zguduie lumea arătând cum politicieni şi oameni de afaceri evită, ajutaţi de bănci şi avocaţi, să plătească taxe la ei în ţară folosindu-se de companii din paradisuri fiscale, preşedintele SUA Barack Obama anunţa o propunere de lege mortală pentru planu­rile Pfizer şi ale altor coloşi implicaţi în manevre de ocolire a fiscului american. Din cauza acestei legi nu­me grele de pe Wall Street precum Goldman Sachs, Morgan Stanley şi J.P. Morgan Chase pierd afaceri de sute de milioane de dolari”.

Wall Street” prezintă “Povestea româncei care conduce business-ul Avon în 17 ţări”: “Si-a dedicat jumatate din varsta actuala companiei Avon si in prezent se ocupa de conducerea unui grup format din 17 tari din regiunea Turcia, Orientul Mijlociu si Africa. Angela Cretu, managerul care a implementat un model de business care avea sa transforme Romania intr-o piata de top in portofoliul Avon Cosmetics, spune ca singurele obstacole intampinate in cariera au fost propriile retineri si ca a incercat, in orice etapa profesionala, sa nu se lase intimidata de varsta, nationalitate sau sex”.

“Gazeta Sporturilor” titrează “Cei care se ocupă de Steaua nu se pricep. Un fost jucător al roș-albaștrilor îi critică pe șefii echipei”. Ziarul îl citează pe Ion Voinescu, fost portar la Steaua între 1950 și 1963, care critică actuala conducere a roș-albaștrilor: “Cei care se ocupă de Steaua nu sunt oameni pricepuți. Ei nu caută să rezolve problemele prin pricepere, ci vor să aibă superioritate datorită jucătorilor cumpărați. Și nu întotdeaua au câștig de cauză, tocmai pentru că nu sunt pricepuți. Nu mereu banul ajută la creșterea valorii”.

Prosport” prezintă topul cu “cei mai experimentaţi tineri jucători români, potrivit unui studiu european. Dinamo are cei mai mulţi puşti interesanţi în lot. Câţi au Steaua şi Viitorul”. “Într-un raport făcut de football-observatory.com, campionatul României are printre cei mai exprimentaţi jucători sub 23 de ani, în afara primelor cinci ligi importante: Spania, Anglia, Germania, Italia şi Franţa. Liga 1 are câte un tânăr interesant aproape pe fiecare post. Lider la acest capitol este Dinamo, care dă patru dintre cei mai experimentaţi tineri sub 23 de ani”.

“Libertatea” scrie că Octavian Bellu şi-a anunţat retragerea din activitate: „Am ieşit la pensie”. „Sunt pensionar, din 17 februarie am intrat în această situaţie nouă. Nu ştiu cum să mă descurc, pentru că e prima dată când ies la pensie. Ca voluntari – şi repet şi subliniez „voluntariat” – ne-am implicat şi facem două antrenamente pe zi şi vom sta până la momentul plecării la test-event, la Rio”, a spus Bellu la Digi Sport.

“Click” a aflat “ce sumă colosală a făcut Andra din trei reclame: aproximativ 150.000 de euro, dar şi să le filmeze alături de ambii copii. Nici Măruţă nu a lipsit însă de la faţa locului, pentru că de fiecare dată şi-a însoţit familia la filmări”.

“Cancan” dezvăluie cum “au fost capturaţi ”pionii” MOSSAD care au spionat-o pe KOVESI. SRI i-a băgat în ”rotisor”, la MARRIOTT!” . “Mai multe zile la rând, ofiţeri SRI sub acoperire au monitorizat fiecare pas al celor doi. Surse credibile (din interiorul serviciilor secrete) au mărturisit pentru CANCAN.ro că Ron şi David intraseră în România în jurul datei de 27 martie. Din prima zi, ei s-au cazat la Marriott. Fiecare a închiriat câteo cameră single. Au cerut să achite cash, iar facturile să fie întocmite pe numele lor în aşa fel încât să nu fie asociaţi cu nicio companie şi să fie priviţi ca simpli turişti. Nu bănuia însă niciunul dintre ei că din ”vânător” devenise ”vânat”. Joi, pe 31 martie, SRI a preluat (prin internet) controlul camerelor de supraveghere din hotel. Ofiţerii desemnaţi să instrumenteze cazul au ajuns, în acest mod, să cunoască în detaliu unde mergeau suspecţii, ce aparatură de interceptare ascundeau în camerele lor, cum stocau informaţiile culese… de fapt, cunoşteau totul despre cei doi!”.

 

 

 

 

Cele mai citite

Din 13 mai,o nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an la titlurile de stat

COMUNICAT DE PRESĂ Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani, cu...

ONU cere anchetă independentă, după descoperirea unor gropi comune în Gaza

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) a cerut vineri o anchetă "independentă" şi "imediată" după descoperirea în jurul spitalelor din Gaza a...

SINDICATELE DIN CULTURĂ declară pe 18 Mai–NOAPTE ÎN MUZEELE DIN ROMÂNIA!

COMUNICAT DE PRESĂ SINDICATELE DIN DOMENIUL PROTECȚIEI PATRIMONIULUI CULTURAL NAȚIONAL asociate în cadrul Federației Naționale a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel...
Ultima oră
Pe aceeași temă