10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Cu ce preț ignorăm sănătatea proprie?

REVISTA BLOGURILOR. Cu ce preț ignorăm sănătatea proprie?

Blogurile de vineri scriu despre importanţa prevenţiei bolilor grave, dar şi despre o iniţiativă umanitară.

Zoso se întreabă “Cu ce preț ignorăm sănătatea proprie?” şi caută câteva răspunsuri: “Citeam niște studii care ziceau că  aproximativ un milion de români suferă de insuficienţă cardiacă, respectiv 4,7% din populaţia de peste 35 de ani, dar nouă din zece români nu ştiu că au această afecţiune. Avem cam 2.000.000 de români bolnavi de diabet, dar pentru fiecare pacient diagnosticat există cel puţin unul nediagnosticat. Unul din patru români suferă de cel puțin o boală cronică sau o problemă de sănătate de lungă durată.  Și cam 20% dintre români descoperă la un simplu control de rutină că suferă de o afecțiune de care nu știau.

Mi se pare incredibil și nu vreau să mă gândesc la consecințe și la ce urmează mai încolo. E sfânt proverbul cu ”prevenirea este mama vindecării”, dar e păcat că refuzăm să prevenim și așteptăm până în ultimul moment.

Nu mai trăim în anii 90, când toată lumea era nebună să facă bani, nimeni nu avea habar de nimic, nu știai încotro să o apuci. Acum iti poți face o poliță de asigurare de sănătate și nu mai ai bătăi de cap pentru următorii ani. Cam 10 minute durează și un set complet de analize pe care să-l faci măcar la un an, să vezi pe unde ești.  Și în funcție de rezultat să mergi și să cauți cel mai bun medic care să te rezolve.

Auzisem undeva o chestie interesantă, cum că singurul act pe care nu avem data de expirare este certificatul de naștere. Pentru că până la urmă, noi suntem responsabili de viața noastră, nu vine nimeni să ne tragă de mânecă și să ne ducă la control” – constată bloggerul.

Cristian China Birta scrie despre o iniţiativă umanitară: “Caut sponsor pentru un advertorial pe blog. Banii merg către inițiativa lui Zolty Bogata”: “Despre Zolty Bogata v-am mai spus. Un om cu o inimă grozavă și cu un feng shui teribil. Îmi place tare mult de el. Ceea ce vă doresc și dumneavoastră. Zolty a lansat în urmă cu ceva vreme o inițiativă faină. Care, în mare, înseamnă că strânge bani pentru a cumpăra cărucioare electrice pentru – cum zice el – a le oferi celor în nevoie. Salut generozitatea lui și mă implic. Pentru că nu pot să stau de-o parte. Nu am cum, mă înțelegeți. Așa că lansez o provocare către cei care vor să se implice și ei, branduri sau persoane fizice, cum or fi. Și caut sponsor pentru un advertorial pe acest blog. Care advertorial va fi promovat pe pagina mea de facebook cu 50 E din bugetul meu. Facem licitație publică (adică transparentă). În comentarii. Ziceți în comentariu suma pe care o donați către Zolty, iar suma cea mai mare câștigă, ca să zic așa. Aștept comentariile voastre până pe 10 iulie, ora 23.59″.

Adrian Georgescu scrie despre Campionatul European de fotbal: „Deși e formată din mulți fotbaliști prieteni cu mingea, Portugalia este selecționata plictiselii. Meciurile ei arată ca niște talent-show-uri unde concurenții sunt siliți să execute chestii la care nu se pricep: scamatorul cântă operetă și violonistul tunde pisica. De fapt, Portugalia a învățat lecția Greciei de la Euro 2004, în fața căreia a pierdut atunci finala. Vă amintiți, poate, acel îngrozitor turneu final, când urâta satului a câștigat titlul de Miss. Anii au trecut. Portughezul Fernando Santos a antrenat Grecia la Euro 2012 și la CM 2014. Poate vă amintiți și jocul fermecător al acestei selecționate din perioada mandatului său. Personal, aș fi preferat să-mi petrec timpul pe scaunul dentistului decât să văd Grecia jucând.”

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă