20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialRevanşa lui Dorinel: 1-0 cu Steaua!

Revanşa lui Dorinel: 1-0 cu Steaua!

Dorinel Munteanu spunea, în urmă cu câteva zile, că cea mai mare dorinţă a sa ar fi să învingă Steaua. Ieri, dorinţa i s-a îndeplinit: Oţelul a câştigat cu 1-0!

Oţelul Galaţi a reuşit ieri să demonstreze că nu este un lider de conjunctură al Ligii I la fotbal, trupa antrenată de Dorinel Munteanu câştigând cu 1-0 (1-0) în faţa Stelei. Singurul punct al meciului i-a aparţinut lui Cristian Sârghi, care, în minutul 19, a deviat mingea cu pieptul în poarta lui Tătăruşanu în urma unei lovituri libere executate extraordinar de Viglianti.
Dorinel Munteanu a început, ca de obicei, cu o mulţime de tineri în prima echipă, aruncându-i în luptă pe Grahovac-Râpă, Sârghi, Sg. Costin, Sălăgeanu-Giurgiu, Neagu-Antal, Viglianti, Ochiroşii-Paraschiv. La rândul său, la al doilea meci ca principal al Stelei, Eduard Iordănescu i-a trimis pe teren pe Tătăruşanu-Nicoliţă, Abrudan, Geraldo, Latovlevici-Bicfalvi, Apostol-Cr. Tănase, B. Stancu, Brandan-Bilaşco. Două echipe care nu au mizat pe atac, ci pe formule cu un singur vârf şi un plus de consistenţă la mijloc.

De câştigat au câştigat gălăţenii, cu 1-0, la capătul unui meci în care Oţelul a fost asemeni antrenorului Dorinel Munteanu, o echipă care a luptat pentru fiecare metru de pământ ca şi cum ar fi jucat o finală mondială. Steaua a vrut şi ea să rămână în meci, s-a zbătut, dar ceva nu merge într-un mecanism cu destule valori. De altfel, la finalul meciului, patronul stelist Gigi Becali a anunţat că a renunţat la serviciile antrenorului Edi Iordănescu!

„Bobârnac” lui Andone

Înaintea meciului de la Galaţi, antrenorul dinamovist Ioan Andone, reuşise să îi enerveze pe cei de la Oţelul spunând că echipa de la Dunăre nu arată ca un lider. „Am fost şi i-am văzut la meciul cu Astra în Cupă. Nu prea au arătat a lider. I-am spus lui Marius (n.r. – Marius Stan), s-a supărat pe mine. E prietenul meu, nu trebuie să se supere. Steaua are un lot foarte bun, acum depinde de Edi Iordănescu”, a subliniat Andone care probabil că după meciul de ieri şi-a schimbat părerea.

Etapa a 9-a: U Cluj-CFR Cluj 1-1, FC Vaslui-Gloria Bis¬triţa 1-0, Sportul Stu¬denţesc-Astra Ploieşti 0-1, Oţelul Galaţi-Steaua 1-0. Azi au loc meciurile FCM Tg. Mureş-U Craiova (16.00, GSP), FC Braşov-Gaz Metan Mediaş (18.00, Digi), Unirea Urziceni-Dinamo (20.00, Antena 1). Aseară, după închiderea ediţiei, s-au jucat partidele Pandurii Tg. Jiu-FC Timişoara şi Rapid-Victoria Brăneşti.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă