0.9 C
București
vineri, 27 decembrie 2024
AcasăSpecialReţeta zilei: Roşii crocante la cuptor

Reţeta zilei: Roşii crocante la cuptor

Roşia este vedeta verii. Această legumă considerată miraculoasă este formată în proporţie de 90 la sută din apă, în care sunt dizolvate o mulţime de vitamine, minerale şi enzime. Iar această reţetă de roşii crocante la cuptor este un adevărat deliciu.

INGREDIENTE:

  • 1,5 kg roşii variate, de mărime şi culori diferite (de la foarte mari la cherry)
  • trei cepe tăiate julien
  • trei căţei de usturoi tăiaţi julien
  • patru linguri de ulei de măsline
  • opt fire de oregano sau cimbru sau un amestec de mirodenii
  • o lingură de zahăr pudră
  • 75 g pesmet din pâine albă
  • sare şi piper după gust

MOD DE PREPARARE:

Încălzeşte cuptorul la 160 de grade.

Într-o tigaie, încinge două linguri de ulei şi căleşte la foc mic ceapa şi usturoiul pentru 15-20 de minute până se înmoaie bine. Ai grijă să nu le laşi să devină maronii.

Taie roşiile mai mare în jumătate şi pune-le într-o tavă de copt, împreună cu ceapa, mirodeniile, zahărul şi pesmetul şi amestecă-le bine. Potriveşte de sare şi piper, apoi stropeşte amestecul cu uleiul rămas. Mai poţi presăra mirodenii dacă-ţi plac.

Pune tava în cuptorul încins şi lasă mâncarea la copt aproape o oră, până se face aurie deasupra, iar roşiile devin zemoase.

Poftă bună!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă