16.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSpecialReţeta zilei: Pui Marsala

Reţeta zilei: Pui Marsala

Pieptul de pui Marsala este excelent pentru mesele de prânz sau de cină petrecute cu familia. Pregătit după reţeta propusă de allrecipes.com, preparatul este gata în mai puţin de o oră.

Ingrediente

  • 30 g de făină
  • o jumătate de linguriţă cu sare
  • un sfert de linguriţă cu piper negru
  • o jumătate de linguriţă cu oregano
  • patru bucăţi de piept de pui, curăţate de piele şi dezosate
  • patru linguri cu unt
  • patru linguri cu ulei de măsline
  • 200 g de ciuperci tăiate în felii
  • 150 ml de vin Marsala (sau vinul preferat)

Mod de pregătire

Într-un bol se amestecă făina, sarea, piperul şi oregano.

Se acoperă bucăţile de carne cu compoziţia de făină.

Într-o cratiţă, se topeşte untul în ulei, la temperatură medie.

Se pune carnea la prăjit, până când prinde o nuanţă uşor maronie. Se toarnă vinul, se acoperă cratiţa şi se lasă la fiert pentru 10 minute, până când se formează un sos suficient de dens.

Pentru servire, se aşază un piept de pui pe o farfurie şi se pun deasupra ciuperci şi o lingură cu sos. 

Cele mai citite

Barometrul conexiunilor fixe la internet în România

A fost realizat un studio complex al vitezei internetului furnizat de operatorii din țara noastră. “Studiul nPerf se bazează pe mii de teste efectuate exclusiv...

Ciolacu cere explicații de la șeful Transgaz pentru achiziția de iPhone-uri

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi că îl va chema la explicații pe Ion Sterian, șeful Transgaz, după ce compania a achiziționat iPhone-uri...

Executoare judecătorească, acuzată că și-a însușit peste 200.000 de lei

O executoare judecătorească din Suceava este acuzată că și-a însușit peste 200.000 de lei, bani obținuți din vânzarea unui imobil, pe care trebuia...
Ultima oră
Pe aceeași temă