13.9 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialReţeta zilei: Friptură de vită la grătar, în stil coreean

Reţeta zilei: Friptură de vită la grătar, în stil coreean

Friptura de vită la grătar, în stil coreean, marinată în sos dulceag de soia şi usturoi, este delicioasă şi se pregăteşte uşor, potrivit allrecipes.com.

Ingrediente

  • 500 g de carne de vită, tăiată în felii subţiri
  • cinci linguri cu sos de soia

Citește și: Rețetă de weekend: Pui la cuptor, în sos cu miere de albine

  • 2,5 linguri cu zahăr alb
  • 50 g de ceapă verde, mărunţită
  • două linguri cu usturoi tocat
  • două linguri cu seminţe de susan

Citește și: Rețeta zilei: Burgeri vegetarieni

  • două linguri cu ulei de susan
  • o jumătate de linguriță cu piper negru

Mod de pregătire

Se pune carnea de vită într-un vas.

Într-un bol, se amestecă sosul de soia, zahărul, ceapa verde, usturoiul, seminţele de susan, uleiul şi piperul.

Citește și: Reţetă pentru un prânz delicios şi hrănitor la serviciu sau în călătorie: Wrap cu carne de curcan

Apoi, se toarnă peste carne. Se acoperă vasul şi se lasă la frigider pentru cel puţin o oră sau peste noapte.

Se unge grătarul cu ulei înainte de a se încinge.

Carnea se lasă pe grătar aproximativ două minute pe fiecare parte. 

 

Cele mai citite

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...

Rețetă de Paște: Așa faci cel mai pufos cozonac

Aceasta rețetă de cozonac pufos cu nuca se caracterizează prin faptul că într-adevăr iți oferă secretele unui cozonac gustos și pufos, care nu se...

Rezervele valutare ale BNR, în scădere

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) totalizau 62,511 miliarde de euro la data de 30 aprilie 2024, în scădere cu 2,7% comparativ...
Ultima oră
Pe aceeași temă