13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialReţeta zilei, de vară: Piersici la grătar cu mascarpone şi nuci pecan...

Reţeta zilei, de vară: Piersici la grătar cu mascarpone şi nuci pecan caramelizate

Piersicile sunt unele dintre magnificele fructe ale verii. Nu sunt doar gustoase şi zemoase, ci şi pline de nutrienti şi antioxidanţi care ajută în lupta cu obezitatea, răcelile, infecţiile şi chiar cancerul. Mulţi specialişti le numesc „fructele longevităţii”. Aceste  piersici la grătar cu mascarpone şi nuci pecan caramelizate, reţetă de desert sugerată de diamondnuts.com, sunt uşor de preparat şi deosebit de delicioase.

INGREDIENTE:

  • patru piersici proaspete, tăiate în două şi fără sâmburi
  • două linguri de unt topit
  • o jumătate de cană de brânză mascarpone
  • o lingură de zahăr pudră
  • o jumătate de linguriţă de esenţă de vanilie
  • trei sferturi de cană de zahăr brun
  • o jumătate de cană de apă
  • o jumătate de cană de nuci pecan sfărâmiţate

MOD DE PREPARARE:

Încinge grătarul la temperatură medie. Unge jumătăţile de piersică cu unt topit şi aşază-le pe grătar cu faţa în jos. Coace-le pentru trei minute, apoi întoarce-le şi mai lasă-le un minut. Ia-le de pe grătar şi lasă-le deoparte.

Amestecă bine brânza mascarpone cu zahărul pudră şi esenţa de vanilie. Lasă compoziţia deoparte.

Pune o tigaie pentru sos pe foc mediu şi combină în ea zahărul brun şi apa. Amestecă până se topeşte zahărul şi compoziţia începe să fiarbă. Adaugă bucăţile de nuci pecan şi amestecă bine să se acopere cu caramel pe toate părţile. Ia vasul de pe foc şi lasă-l deoparte.

Pune jumătăţile de piersică coapte pe un platou. Deasupra fiecărei jumătăţi pune o lingură de brânză mascarpone şi presară nuci pecan caramelizate.

Poftă bună!

 

Foto: diamondnuts.com

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă