20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialReţeta zilei, cu foarte puţine calorii: Prăjitură cu caise

Reţeta zilei, cu foarte puţine calorii: Prăjitură cu caise

Caisele sunt unele dintre fructele pe care nu trebuie să le ratezi în această perioadă. Sunt o sursă excelentă de vitamine şi minerale, iar pentru că au doar 28 de calorii la 100 g sunt un aliat de nădejde în curele de slăbit. Acest desert cu conţinut scăzut de grăsimi este foarte uşor de făcut, are un aspect frumos, rustic, iar gustul este deosebit.

INGREDIENTE:

  • 850 g de caise proaspete (când le trece sezonul, poţi folosi şi din conservă)
  • trei ouă
  • un praf de sare
  • şase linguri de apă călduţă
  • o jumătate de cană de zahăr
  • o lingură de zeamă de lămâie
  • 150 g făină
  • o linguriţă de praf de copt
  • o lingură de zahăr pudră

Citeşte şi Reţeta zilei, cu foarte puţine calorii: Îngheţată instant de căpşuni

MOD DE PREPARARE:

Pregăteşte mai întâi caisele. Spală-le, scoate-le sâmburii, decojeşte-le şi taie-le în bucăţi nu foarte mici. Dacă foloseşti caise din conservă, scurge-le bine de zeamă, apoi curăţă-le de coajă şi taie-le.

Porneşte cuptorul la 180 de grade să se încălzească. Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi unt. Pentru cantităţile de ingrediente precizate mai sus este nevoie de o tavă mijlocie, cu diametru de 14-15 cm. Dacă foloseşti o tavă mai mare, ajustează cantităţile.

Separă gălbenuşurile de albuşuri. Folosind un mixer electric, bate albuşurile cu sare  până obţii o spună tare (ca pentru bezele). Separat, bate gălbenuşurile cu zahărul până obţii o cremă. Adaugă apa treptat şi continuă să amesteci cu viteză foarte mică. Adaugă zeama de lămâie, făina şi praful de copt şi amestecă în continuare. Apoi, pune uşor spuma de albuş de ou şi amestecă lent, manual.

Citeşte şi Reţeta zilei, cu foarte puţine calorii: Fursecuri inteligente cu ciocolată şi cireşe

Pune compoziţia în tava pregătită şi adaugă fructele. Bagă tava în cuptorul încins şi las-o la copt aproximativ 25 de minute. Apoi, scoate tava, dar lasă prăjitura în ea să se răcorească pentru aproximativ 10 minute. Acum scoate prăjitura, pune-o pe un platou, presară deasupra zahăr pudră şi las-o să se răcească de tot înainte de a o servi.

Poftă buna!

 

 

Cele mai citite

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă