Originară din Etiopia, anghinarea este o plantă erbacee, perenă, care conţine vitamine, minerale şi fibre, şi poate fi consumată în mâncare sau sub formă de ceai. Anghinarea are proprietăţi coleretice, colagoge, hepatoprotectoare, laxative, vasodilatatoare, cardioprotectoare şi antialergice.
INGREDIENTE:
- 5 inflorescenţe mici de anghinare
- 100 g ciuperci
- 50 g margarină
- 100 ml ulei
- 100 g morcovi
- 50 g usturoi
- 100 ml vin alb
- 1 lingură de bulion sau 2-3 roşii
MOD DE PREPARARE:
Fierbe anghinarea în apă clocotită, timp de 10 minute. Scurge-o; sub foile centrale introdu ciupercile tocate, pătrunjelul şi margarina.
Într-o cratiţă, rumeneşte în ulei morcovii, tăiaţi mărunt, şi ceapa tocată şi adaugă, apoi, anghinarea umplută.
Stropeşte cu vin alb şi lasă să scadă la cuptor, iar, când sunt aproape gata, adaugă bulionul sau roşiile, tăiate în rondele, şi mai lasă 10-15 min.
Poftă bună!