26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialReţeta zilei: Anghinare la cuptor

Reţeta zilei: Anghinare la cuptor

Originară din Etiopia, anghinarea este o plantă erbacee, perenă, care conţine vitamine, minerale şi fibre, şi poate fi consumată în mâncare sau sub formă de ceai. Anghinarea are proprietăţi coleretice, colagoge, hepatoprotectoare, laxative, vasodilatatoare, cardioprotectoare şi antialergice. 

INGREDIENTE:

  • 5 inflorescenţe mici de anghinare
  • 100 g ciuperci
  • 50 g margarină
  • 100 ml ulei
  • 100 g morcovi
  • 50 g usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingură de bulion sau 2-3 roşii

MOD DE PREPARARE:

Fierbe anghinarea în apă clocotită, timp de 10 minute. Scurge-o; sub foile centrale introdu ciupercile tocate, pătrunjelul şi margarina.

Într-o cratiţă, rumeneşte în ulei morcovii, tăiaţi mărunt, şi ceapa tocată şi adaugă, apoi, anghinarea umplută.

Stropeşte cu vin alb şi lasă să scadă la cuptor, iar, când sunt aproape gata, adaugă bulionul sau roşiile, tăiate în rondele, şi mai lasă 10-15 min. 

Poftă bună!

Cele mai citite

Echipă mixtă română de tenis de masă, calificată la Olimpiadă

Perechea română alcătuită din Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs s-a calificat pentru proba de dublu mixt din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, a...

Cea mai valoroasă companie din România este Hidroelectrica

Cea mai valoroasă companie din România este Hidroelectrica, indică un studiu realizat de Visual Capitalist și preluat de site-ul termene.ro. Studiul prezintă cele mai valoroase...

Românii sunt cel mai mult interesați de mașini marca Audi, BMW și Volkswagen 

Deși piața de mașini second hand a cunoscut turbulențe în ultimii ani, aceasta continuă să crească. Inflația și creșterea ratelor dobânzilor au atras cumpărătorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă