Salata vegetariană este excelentă pentru zilele calde de vară, pentru că se face foarte repede şi nu necesită coacere sau prăjire. Combinaţia de ingrediente din salată ajută la detoxifierea organismului, potrivit popsugar.com.
Ingrediente
- 800 g de varză, spălată, scursă şi ruptă în bucăţi de mărime medie
- jumătate de linguriţă cu ulei de măsline extra-virgin
Citeşte şi: Opt fructe de vară care fac minuni pentru organism
- un morcov, tăiat în fâşii lungi
- jumătate de păstârnac, tăiat în fâşii lungi
- două tulpini de ţelină, feliate
- 50 g de pătrunjel
- un măr, tăiat în cuburi
- două linguri cu ghimbir tocat
Citeşte şi: Şase beneficii miraculoase ale cireşelor şi vişinelor
- 100 g de migdale crude
- două lnguri cu oţet balsamic
- o lingură cu zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
- o lingură cu stafide (opţional)
Citeşte şi: Reţetă rapidă: Salată Coleslaw
Mod de pregătire
Într-un bol mare, se pun bucăţile de varză, peste care se toarnă uleiul de măsline. Se amestecă.
Se adaugă morcovii, păstârnacul, ţelina, pătrunjelul, feliile de măr, migdalele, ghimbirul, oţetul şi zeama de lămâie. Se amestecă bine toate ingredientele.
Se adaugă,opțional, stafidele.