Rețeta de "clepezeu" este tradițională din Ardeal și este foarte ușor de pregătit.
Ingrediente:
250 g caș,
150 g mălai
2-3 linguri de untură sau unt
Mod de preparare:
Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.
Se încinge untura sau untul într-o tigaie, se pune cașul fărâmițat, iar când se face pastă se amestecă cu mălai.
Se servește cald cu lapte bătut sau iaurt.
Tradiții culinare:
Rețeta veche din Ardeal “clepezeu” a fost primită din Mărginimea Sibiului, Județul Sibiu (Ardeal) și a fost preparată de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucătărescu, în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”. Campania, derulată de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu branduri Gold Maya și Heinner, îşi propune să promoveze reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti.
[…] Această rețetă de clepezeu a fost preparată în cadrul Campaniei 'Descoperă tradițiile culinare românești!', scrie romanialibera.ro. […]