2 C
București
miercuri, 20 noiembrie 2024
AcasăSpecialRețetă veche din Ardeal: Clepezeu

Rețetă veche din Ardeal: Clepezeu

Rețeta de "clepezeu" este tradițională din Ardeal și este foarte ușor de pregătit.

Ingrediente:

250 g caș,
150 g mălai
2-3 linguri de untură sau unt

Mod de preparare:

Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.

Se încinge untura sau untul într-o tigaie, se pune cașul fărâmițat, iar când se face pastă se amestecă cu mălai.

Se servește cald cu lapte bătut sau iaurt.

Tradiții culinare:

Rețeta veche din Ardeal “clepezeu” a fost primită din Mărginimea Sibiului, Județul Sibiu (Ardeal) și a fost preparată de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucătărescu, în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”. Campania, derulată de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu branduri Gold Maya și Heinner, îşi propune să promoveze reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti.

Cele mai citite

Horoscop 20 noiembrie 2024. Evenimentele din trecut pot reveni în prim-plan pentru capricorni

Horoscop 20 noiembrie 2024. Haide să vezi ce ți-au pregătit astrele pentru această zi de miercuri. Horoscop 20 noiembrie 2024 Berbec: 21 martie – 19 aprilie Este...

Medalia de argint a Tatyanei Tomashova, retrasă oficial! Decizia AIU privind „cea mai murdară cursă din istorie”

Atleta rusă Tatyana Tomashova a fost deposedată oficial de medalia de argint câștigată în proba de 1.500 de metri la Jocurile Olimpice din 2012...

Avem 40.000 de joburi neocupate și 451.000 de șomeri

Piața muncii va fi afectată de îmbătrânirea populației, ponderea celor activi, de peste 65 de ani, va depăși 30% în 2035 Numărul locurilor de muncă...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU