Mihaela Sava, de la www.laprajiturela.ro, vă propune o rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și de efect, dacă vreți să încercați și altceva decât felurile clasice de vară, foarte bună și pentru un picnic.
Ingrediente (pentru două porții)
* 4-5 hribi de mărime medie (250 g)
* 2 căței de usturoi (de preferat românesc)
* 1/4 lămâie
* un cub de unt
* un praf de sare
Mod de preparare
Curățăm hribii cu o perie, le radem ușor coada cu ajutorul unui cuțit, apoi îi trecem rapid pe sub un jet de apă rece (nu îi lăsăm în apă deoarece absorb foarte repede lichid).
Îi rupem în fâșii potrivite (e păcat să folosim cuțitul).
Într-o tigaie mare, punem cubul de unt și dăm la foc mediu spre mare. Când s-a topit untul, aruncăm hribii. Amestecăm continuu.
Când hribii capătă culoare auriu-maronie, punem usturoiul zdrobit ușor sau tăiat felii și continuăm să amestecăm. Când sunt maronii și lipicioși (după 3 – 4 minute), asezonăm, punem zeama de lămâie, mai amestecăm o dată și gata.
Se pot servi fierbinți ca garnitură, cu mămăligă, dar și simpli, alături de un pahar cu vin.