Reţeta de salată de gogonele cu maioneză este tradiţională din zona Muntenia şi este se foarte gustoasă.
Ingrediente:
· 6-7 gogonele verzi
· ceapă
· 50 ml ulei
· sare
· O lingură maioneză (vegetală – în perioada postului)
Opţional
· usturoi şi/ sau piper
Mod de preparare:
Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.
Gogonelele se coc pe flacără, se curăţă şi se lasă la scurs. Apoi se taie cotorul şi se toacă şi se freacă cu ulei şi sare. Ceapa se toacă mărunt şi se amestecă cu gogonelele tocate. Se adaugă o lingură cu maioneză (clasică sau vegetală).
Opţional
Se poate adăuga piper şi/sau usturoi, după gust, pentru o mâncare mai condimentată.
Citeşte şi: Reţetă tradiţională din Muntenia: Vinete umplute
Secretul bucătarului
Chiar dacă este o reţetă tradiţională, este preferabil să folosiţi ulei de măsline, în loc de ulei de floarea soarelui! Va da un gust bun salatei şi va scădea colesterolul.
Tradiţii culinare
Reţeta tradiţională ”Salată de gogonele cu maioneză” a fost oferită de Complex Drăgăneşti de Vedea şi preparată de Daimon Trattoria, în cadrul programului de educaţie culinară ”Descoperă tradiţiile culinare româneşti!”. Programul, derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis, îşi propune să promoveze în perioada februarie-noiembrie reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti.
Citeşte şi: Reţetă tradiţională din Muntenia: Puricei