Rețeta de “mâncare de limbă cu praz și măsline” este tradițonală din Oltenia. Este o rețetă simplă și gustoasă.
Ingrediente:
300 g limbă de porc
1 ceapă mare
2 fire de praz
300 g măsline
2-3 linguri de pastă de tomate
condimente
ulei
Mod de preparare:
Limba se pune la fiert impreună cu condimentele. Dupa fierbere, se toacă mărunt și se îndepartează toate pielițele.
Separat, se călește ceapa tocată mărunt. Se adaugă măslinele și se țin câteva minute la călit. Apoi se adaugă prazul tocat rondele. Întregul amestec se lasă la foc mic până se înmoaie și prazul.
La sfârșit, se adaugă apa în care a fiert limba, astfel încât să fie acoperite toate ingredientele și se lasă să fiarbă la foc mic. Apoi, se adaugă limba tăiată bucăți și se lasă la fiert în continuare. Spre finalul procesului de fierbere se adauga bulion.
Pentru o savoare mai intensă, mâncarea de limbă cu praz și măsline se introduce la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Se asezonează cu sare și piper.
Mod de servire:
Se servește cu pâine cu cartofi.
Vizualizați galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale rețetei.
Rețeta face parte din programul de educaţie de educaţie culinară ”Descoperă tradițiile culinare românești!”, iniţiat de agenţia Russenart Comunications în parteneriat cu Gold Maya și Heinner.