15.7 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialReteță moldovenească: Coconeți sau Bighilușe

Reteță moldovenească: Coconeți sau Bighilușe

Rețeta veche “Coconeți/ Bighilușe” era folosită în satele din Moldova la finalul secolului 19. Rețeta include doar patru ingrediente și se pregătește rapid.

Ingrediente:

Făină 

Ouă

Untură sau ulei

Apă

Mod de preparare:

Se pregătește un aluat din făină și ouă, se frământă bine, apoi se rulează sub forma unei fâșii groase ca degetul.

Se taie aluatul în bucăți lungi de 5 cm care se fierb în apă. Apoi bucatile de aluat se prăjesc în ulei sau untură.

Secretul Bucătarului:

Aluatul trebuie să aibă consistența celui de tăiței. Pentru a fierbe bine, bucățile de aluat nu trebuie să fie prea groase.

Tradiții culinare:

Reţeta face parte programul de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications, în parteneriat cu brandul Gold Maya și Heinner. Programul îşi propune să promoveze reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti. Rețeta a fost preparată de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.

Cele mai citite

Presiunile asupra prețurilor la energia electrică au afectat veniturile Hidroelectrica

Veniturile Grupului Hidroelectrica au înregistrat o reducere de 22 la sută pentru primul trimestru al anului 2024, comparativ cu primul trimestru al anului 2023,...

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...
Ultima oră
Pe aceeași temă