Reteţa italiană de muşchi de vită cu sos de trufe şi cartofi cu rozmarin este foarte gustoasă.
Ingrediente:
• 200 g muşchi de vită
• 50 ml ulei de măsline
• 50 g cremă de trufe
Citeşte şi: Reţetă tradiţională din Ardeal: Tinsurică
• 50 g unt
• 60 ml smântână
• 20 ml coniac
• 200 g cartofi
• 10 g rozmarin
Mod de preparare:
Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.
Se pune uleiul de măsline la încins într-o tigaie.
Se adaugă muşchiul de vită şi se găteşte pe toate părţile timp de 10 minute.
Ulterior, se adaugă crema de trufe, smântâna, sarea şi piperul.
După alte 2-3 minute se flambează cu coniacul.
La sfârşit, se adaugă 20 de g de unt şi se amestecă până se omogenizează.
Într-o altă tigaie se pune untul rămas, cartofii tăiaţi rondele şi rozmarinu lşi se lasă la sotat până capătă o culoare arămie.
Citeşte şi: Reţetă tradiţională din Maramureş: Riteş
Tradiţii culinare:
Reţeta face parte din programul de educaţie culinară “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications. Reţeta italiană a fost oferită şi preparată de Restaurant Il Corso şi poate fi degustată 27 februarie 2014, de la ora 19, cu 30% reducere, în cadrul restaurantului din Str. Alexandru Constantinescu nr. 1, Bucureşti, sector 1 (Rondul Arcului de Triumf).