Reţeta de chifteluţe din peşte alb este autentică din regiunea Dobrogea şi este foarte gustoasă.
Ingrediente (pentru 10 porţii):
500 de grame de peşte alb cu cap
100 de grame de pâine albî
1 ou
50 de grame verdeaţă
150 de ml de ulei
150 de grame de ceapă
100 de grame de făină
Piper boabe
Sare
Citeşte şi Reţeta dobrogeană: Plachie ca în Delta Dunării
Mod de preparare:
Peştele alb se spală şi se curăţă, iar pâinea se înmoaie în apă. După ce s-a înmuiat, pâinea se stoarce bine de apă.
Verdeaţa se spală bine, ceapa se curăţă şi se spală, iar piperul se macină.
Toate ingredientele se amestecă într-un vas şi se toacă la maşina de tocat carne cu sita deasă.
Se presară făină pe masa de lucru, se formează chiftelele, se dau prin făină şi se bat puţin în palme.
Chiftelele se pun la prăjit în ulei incins şi se prăjesc pe ambele părţi.
Vizulizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.
Tradiţii culinare româneşti
Reţeta chifteluţe din peşte alb a fost creată de Adrian Buzoianu, autorul cărţii “Reţetele bunicului” şi face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis şi mai multe pensiuni din ţară. Proiectul îşi propune să promoveze în perioada februarie-noiembrie reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti.
Citeşte şi Bucovina culinară: influenţe, ingrediente, feluri de mâncare
Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com şi pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .