Pilaful țărănesc de post, gătit după rețeta scrisă de Anton Speranța, în cartea de bucate „Ghid terapeutic naturist: rețete de post”, este perfect pentru zilele în care nu vrei să petreci mult timp în bucătărie, pentru că se pregătește ușor și rapid. Pilaful cu legume este potrivit și pentru zilele din afara postului, în care simți că te-ai săturat de carne, ouă sau brânzeturi.
Citește și: Sfatul nutriționistului: Ce înseamnă alimentația corectă în timpul POSTULUI
Ingrediente
– 200 g orez
– două cepe
– un morcov mare
– ½ țelină
– ½ păstârnac
– 100 g ciuperci
– trei roșii mari
Citește și: Rețeta zilei. Lasagna vegetariană
– puțină supă concentrată
– 50 ml ulei
– verdeață
– sare
– un ardei (opțional)
– un usturoi (opțional)
– un vârf de cuțit cu boia de ardei iute (opțional)
Citește și: Desertul zilei. Prăjitură cremoasă cu banane și glazură albă
Mod de preparare
Se înăbușă ceapa în ulei cu puțină apă, se adaugă legumele rase sau tăiate mărunt, ciupercile tăiate feliuțe și, după câteva minute, orezul înmuiat în apă cu câteva ore înainte.
Se sting din când în când cu apă sau supă.
Roșiile se curăță de pieliță, se taie cubulețe și se pun în pilaf când acesta este aproape fiert.
Se mai adaugă apă dacă este necesar și se bagă la cuptor.
La sfârșit, se presară verdeață și se ține vasul acoperit.
Sursă: Anton, Speranța (2012). „Ghid terapeutic naturist: rețete de post”. Polirom. București