17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialReţeaua de apă şi canalizare se extinde în Cobadin, Valu lui Traian...

Reţeaua de apă şi canalizare se extinde în Cobadin, Valu lui Traian şi Poarta Albă

Prin investiţiile de peste opt milioane de lei, cele trei localităţi vor beneficia  nonstop de apă de calitate, dar şi de canalizare.

 

Ieri au fost semnate, la Centrul de Pregătire SCADA din Cobadin, trei contracte de execuţie lucrări destinate localităţilor Valu lui Traian, Poarta Albă şi Cobadin. La eveniment au participat, alături de reprezentanţii companiei de apă SC RAJA SA şi ai firmelor investitoare, preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, primarii localităţilor beneficiare ale proiectului.

„Contractele pe care le semnăm astăzi (n.r. – ieri) depăşesc suma de 8.250.000 lei. Sunt contracte care vor permite cetăţenilor din aceste trei localităţi să beneficieze 24 de ore pe zi de apă de calitate, să beneficieze integral de canalizare şi să prezervăm un mediu curat pentru copiii noştri”, a declarat directorul general SC RAJA SA, Felix Stroe.

Reabilitări şi modernizări ale reţelei de apă şi canalizare

Contractul de realizare a investiţiei „Reabilitare şi extindere reţea apă, extindere reţea canalizare în localitatea Cobadin”  are ca termen de finalizare luna ianuarie 2013. În urma realizării acestui proiect, reţeaua de distribuţie apă va fi extinsă cu aproape 4 kilometri, iar cea de canalizare cu aproape 8 km. În plus, magistralele de distribuţie din localitate vor fi reabilitate şi modernizate pe o lungime de aproximativ 400 metri. Valoarea acestei investiţii se ridică la aproape 3,6 milioane lei, iar termenul de finalizare a lucrărilor este luna ianuarie 2014.

În cadrul proiectului „Reabilitare staţie de pompare apă potabilă, extindere reţea canalizare şi reabilitare staţie de pompare ape uzate în localitatea Valu lui Traian”, se vor executa lucrări de reabilitare a staţiilor de pompare apă potabilă şi uzată, dar şi extinderea sistemului de canalizare pe o lungime de 6,5 kilometri. Valoarea investiţiilor se ridică la 4,085 milioane lei, iar termenul de finalizare al contractului este iulie 2013.

Staţie de epurare din anii ’80, la Poarta Albă

În cadrul contractului „Reabilitare staţie de pompare ape uzate în localitatea Poarta Albă” sunt prevăzute lucrări pentru reabilitarea staţiilor de pompare ape uzate în valoare de 560.000 lei.

„La Poarta Albă este vorba de o staţie de pompare care pompează pe sub canalul Poarta Albă-Midia-Năvodari apa menajeră din cartierul Via şi penitenciarul din Poarta Albă. Staţia de epurare se află şi ea în reabilitare. Lucrarea este deja începută. Sperăm ca în primăvară să putem începe deja construcţia peste cota zero. Această staţie trebuia modernizată pentru că este foarte veche, din anul 1984, când s-a început construcţia canalului, şi trebuie reutilată cu pompe moderne, cu tot sistemul de monitorizare, astfel încât să nu avem probleme de mediu. Sunt 1.200 de persoane în cartierul Via şi în jur de 600 de deţinuţi în penitenciar. Este necesar acest proiect şi pentru dezvoltare zonei”, a precizat primarul localităţii Poarta Albă, Vasile Delicoti.

Din fonduri europene

Investiţiile cuprinse în proiect vor dezvolta şi moderniza ­infrastructura de utilităţi ­publice în 23 de localităţi. ­Aceste ­contracte fac parte din ­Programul Operaţional ­Sectorial de Mediu Axa 1 ­„Reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în regiunea ­Constanţa-Ialomiţa”.

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Procurorul Daniel Horodniceanu a câștigat procesul cu Poliția Română, deși circula cu 170 km/h

Judecătorii au decis să îi dea câștig de cauză lui Daniel Horodniceanu, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistratorii (CSM), chiar dacă a fost prins...

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...
Ultima oră
Pe aceeași temă