12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialReţeaua cafelei şi ţigărilor a fost destructurată

Reţeaua cafelei şi ţigărilor a fost destructurată

Peste o sută de persoane, din şapte grupări infracţionale care acţionau în 12 judeţe ale ţării, sunt învinuite de contrabandă cu ţigări, alcool şi cafea, în cadrul unei anchete desfăşurate de procurorii DIICOT Hunedoara. Cei 107 învinuiţi şi inculpaţi au fost duşi la audieri, în municipiul Deva, şi sunt acuzaţi că introduceau în ţară, în mod fraudulos, ţigări şi alte mărfuri de contrabandă din Republica Moldova, din Ucraina, Serbia şi Turcia. Valoarea prejudiciului creat a fost estimată la 2,5 milioane lei.

Ce spun autorităţile

“Au fost efectuate 106 percheziţii şi sunt vizaţi un număr de 107 învinuiţi şi inculpaţi, membri a şapte grupări infracţionale organizate, specializate în contrabanda cu alcool, ţigări şi cafea. În prezent se efectuează activităţi de cercetare a acestora şi în funcţie de rezultatul acestora vor fi dispuse măsurile legale”, a declarat şeful Brigăzii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba, comisar şef Traian Berbeceanu. Potrivit acestuia, membrii grupărilor infracţionale aduceau ţigările de contrabandă în ţară cu maşini sau chiar cu camioane TIR modificate, ce aveau compartimente secrete în care erau ascunse mărfurile trecute fraudulos peste graniţă.

Ofiţerii BCCO Alba au efectuat 36 de capturi în acest caz şi au fost indisponibilizate circa 25 de autovehicule folosite la traficul ţigărilor.

Şeful BCCO Alba a mai spus că judeţele din care provin învinuiţii din acest dosar sunt Maramureş, Suceava, Sălaj, Timiş, Arad, Mehedinţi, Hunedoara, Caraş-Severin, Dolj. Cei mai mulţi suspecţi sunt însă din judeţul Hunedoara.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă