13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialRețea de traficanți de carne vie și proxenetism, destructurată de DIICOT

Rețea de traficanți de carne vie și proxenetism, destructurată de DIICOT

Trei persoane din Cluj-Napoca au fost reținute de procurorii DIICOT, fiind acuzate de trafic de persoane și proxenetism, informează Direcția,într-un comunicat. Cei trei inculpați, Cristinel Năstase, Ionel Starețu și Monica Ionela Starețu, sunt și urmăriți penal, după ce au racolat 10 tinere pe care le-au pus să se prostitueze în folosul lor.

”În perioada februarie – iunie 2014 inculpaţii Năstase Cristinel şi Stareţu Monica Ionela au organizat activităţi de exploatare a prostituţiei, racolând 10 tinere pe care le-au determinat să practice prostituţia în folosul lor. Cei doi, sprijiniţi şi de alte persoane au înlesnit practicarea prostituţiei prin închirierea unor apartamente în regim hotelier în Cluj-Napoca, Sibiu şi Braşov, în care tinerele au fost plasate, au pus la dispoziţie telefoane şi cartele şi au publicat anunţuri pe internet în vederea racolării clienţilor care solicitau serviciile sexuale ale tinerelor. 

Pe durata primirii lor în apartamente, tinerele erau supravegheate prin intermediul unor microfoane controlate de la distanţă şi a unor camere video. De asemenea, ele erau obligate să se supravegheze reciproc şi să le comunice inculpaţilor informaţiile aflate despre celelalte. Fiecare tânără era obligată să ţină evidenţa încasărilor şi să transmită sms–uri către inculpaţi în care să comunice ora intrării în cameră cu clientul, preţul, iar la terminare, un sms cu conţinutul „gata” sau „terminat”.

Încasările erau ţinute şi pe foi de hârtie care, la sfârşitul zilei, erau trimise inculpaţilor prin aplicaţia „Viber”. Ulterior, tinerele trebuiau să şteargă datele din memoria telefonului şi să distrugă înscrisurile.

Tinerele care au plecat sau care şi-au anunţat intenţia de a pleca de la inculpaţii Năstase Cristinel şi Stareţu Monica Ionela au fost ameninţate de către aceştia cu publicarea de imagini compromiţătoare cu scopul de a le determina să îşi continue activitatea de prostituţie în folosul inculpaţilor”, arată comunicatul procurorilor DIICOT.

Totodată, oamenii legii au efectuat cinci percheziții domiciliare: două în Capitală, una în Brașov, una în Sibiu și una în județul Ialomița. Ei au confiscat aparatură audio-video folosită pentru supravegherea tinerelor, sumele de 30.000 euro, 1000 de lei, 279 lei, două carduri bancar, un spray cu piper, un dispozitiv cu electroşocuri și un pistol cu bile.

Cele mai citite

Trump nu a putut ajunge la sărbătoarea lui Putin, pentru că vremea a fost cam Stormy

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Omul care a anunțat că poate pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore, Donald Trump, regretă că nu a...

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, potrivit agerpres.ro. ''Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale...

Puținele studii ale lui Piedone nu afectează activitatea de primar-gospodar: poți desena băncuțe și dacă știi să faci liniuțe și bastonașe

Ilustrație: Marian Avramescu Foarte mulți cârcotași au criticat studiile primarului sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu – Piedone, candidat pentru funcția de edil-șef. Gurile rele...
Ultima oră
Pe aceeași temă