19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialRețea de trafic de țigări, destructurată la Iași. Mandat de arestare pentru...

Rețea de trafic de țigări, destructurată la Iași. Mandat de arestare pentru un polițist de frontieră

O rețea de traficanți de țigări a fost destructurată, la Iași, de autoritățile românești și cele din Republica Moldova. Autoritățile au emis mandate de arestare pe numele a patru persoane, printre care și un polițist de frontieră, potrivit Mediafax.

Doi cetăţeni moldoveni au fost reţinuţi şi alte două persoane, între care un poliţist de frontieră din Republica Moldova, au primit mandate de arestare în lipsă. Aceștia sunt acuzaţi că au oferit 7.500 de euro mită, pentru trecerea frauduloasă peste Prut a peste 66.000 de pachete de ţigări.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, vineri au fost făcute 15 percheziţii domiciliare, la persoane din România şi Republica Moldova, fiind vizaţi membrii unei reţele care se ocupa cu traficul de ţigări peste Prut.

Citește și Captură de 100.000 euro a polițiștilor clujeni. Ce se afla într-o mașină destinată transportului de animale

Ancheta este coordonată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, la aceasta participând şi lucrători din cadrul DGA şi SRI, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor din Republica Moldova.

Cercetările în acest caz au început în noiembrie 2014, când un poliţist de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora (Iaşi) a formulat un denunţ cu privire la faptul că a fost contactat în mai multe rânduri de un poliţist de frontieră din Republica Moldova, care i-a propus să faciliteze introducerea unor importante cantităţi de ţigări peste râul Prut, în schimbul a 50 de euro pe bax introdus.

În perioada decembrie 2014-iunie 2015, procurorul desemnat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a autorizat introducerea supravegheată în România, peste râul Prut, a mai multor transporturi de ţigări de contrabandă, cantitatea totală fiind de 66.500 de pachete de ţigări.

Pentru aceste transporturi, suspecţii, un cetăţean Republica Moldova, Veaceslav N., în vârstă de 33 de ani, şi patru cetăţeni români, au oferit poliţiştilor de frontieră români suma de 7.500 de euro pentru ajutorul acordat, bani ce au fost depuşi la dosarul cauzei, conform prevederilor legale.

“În data de 12 iunie 2015, sub coordonarea procurorilor de caz din România şi Republica Moldova, s-a organizat o acţiune în care au fost efectuate, simultan, 15 percheziţii domicilare – 7 pe teritoriul României şi 8 pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel, în urma acţiunii pe teritoriul României, la domiciliul lui Costel C., cetăţean român, în vârstă de 61 de ani, din Iaşi, au fost descoperite 8.745 de pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova, 250 de grame tutun DRUM, fără timbru de acciză, precum şi 10 litri de alcool”, se arată în comunicatul ITPF Iaşi.

Procurorii români au decis, sâmbătă, reţinerea pentru 24 de ore a cetăţeanului moldovean Veaceslav N., pentru dare de mită, introducere sau scoatere din ţară prin orice mijloace a bunurilor sau mărfurilor prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal şi instigare de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, procurorii au propus instanţei arestarea în lipsă a cetăţeanului român Paul P. Alţi trei cetăţeni români sunt şi ei cercetaţi în acest dosar.

Pe teritoriul Republicii Moldova a fost reţinută o persoană, iar pe numele a doi bărbaţi, dintre care unul este poliţist de frontieră cu funcţie de conducere, au fost emise mandate de arestare în lipsă.

Cercetările în acest caz continuă.

 

Cele mai citite

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...

Trupa Roxette are o nouă solistă. Per Gessle o confirmă pe Lena Philipsson ca fiind noua cântăreață a trupei

Lena Philipsson va fi noua solistă a trupei Roxette. Per Gessle a confirmat-o pe Lena în urma decesului co-fondatoarei Marie Fredrikkson în 2019. Conform informațiilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă