18.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialRestricţii de vară pentru circulaţia automarfarelor în Ungaria

Restricţii de vară pentru circulaţia automarfarelor în Ungaria

În toate zilele de sâmbătă şi duminică, până la sfârşitul verii, circulaţia automarfarelor pe teritoriul Ungariei va fi interzisă într-un anumit interval orar. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş, a anunţat că în perioada 1 iulie – 30 august, în fiecare sâmbătă de la ora 16.00 şi până duminica, la ora 23.00, maşinile de mare tonaj care transportă marfă nu mai pot circula pe teritoriul ţării vecine.

Astfel, şoferii care ajung la graniţă în acest interval de timp vor fi traşi pe dreapta şi obligaţi să staţioneze în parcări special amenajate.

Măsuri pentru evitarea aglomerărilor la graniţă

Purtătorul de cuvânt a mai precizat că, în zonele adiacente punctelor de trecere a frontierei vor exista patrule formate din poliţişti de frontieră, dar şi din lucrători ai altor structuri din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

“Conducerea IJPF Arad a luat măsuri pentru derularea unui control operativ şi fluent în toate punctele de trecere a frontierei subordonate şi le recomandă şoferilor de TIR respectarea legislaţiei statului vecin. Totodată, s-au luat toate măsurile pentru ca traficul de călători şi autoturisme să se desfăşoare în condiţii normale”, a mai spus Mihaela Leş.

Ea a mai transmis şi un apel al autorităţilor române către cetăţenii care călătoresc în această vară în vestul continentului, de a folosi toate punctele de trecere a frontierei pe teritoriul Aradului, respectiv Nădlac – Nagylak, Turnu – Batonnya, Vărşand – Gyula, pentru evitarea aglomerărilor.

Cele mai citite

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...

Borussia Dortmund e prima finalistă a Ligii Campionilor la fotbal după 1-0(0-0) cu PSG

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara,...

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...
Ultima oră
Pe aceeași temă