15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialRestaurante închise de DSVSA în Constanța

Restaurante închise de DSVSA în Constanța

Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de către inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, în perioada 21.12.2015 – 31.12.2015, s-au materializat prin verificări la 144 de obiective, majoritatea restaurante, supermarketuri și unităţi fabricare pâine şi specialităţi de panificaţie. În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la comercializarea produselor alimentare în spaţii neigienizate corespunzător, condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiul de lucru, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. 

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale şi trei avertismente. Au fost emise două ordonanţe de suspendare temporară a activităţii la două restaurante. Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, produse alimentare din categoriile: carne şi produse din carne – 4.842 kg, lapte şi produse lactate – 688 kg,  peşte şi produse din peşte – 831 kg, ouă – 67 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 68.848 lei.  Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare. 

Cele mai citite

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...
Ultima oră
Pe aceeași temă