20.9 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialRestart european pentru CFR Cluj

Restart european pentru CFR Cluj

După doi ani de absenţă, feroviarii vor juca din nou un meci în cupele europene, de această dată cu Slovan Liberec, în turul III preliminar al Ligii Campionilor.

 

CFR Cluj bate din nou la porţile Europei după o pauză de doi ani. În toamna lui 2010, Sorin Cârţu debuta la formaţia din Gruia direct în Liga Campionilor, acolo unde alb-vişiniii aveau să obţină doar o victorie din şase meciuri. După un sezon intern 2010-2011 ratat complet, CFR-ul se reîntoarce la meciurile din cupele europene din postura de campioană a României. Din cauza coeficientului european slab al României, clujenii au nevoie să treacă de două tururi preliminare pentru a intra în grupele celei mai importante competiţii inter cluburi.

Primul adversar pentru Ioan Andone şi elevii săi este Slovan Liberec, o formaţie din Cehia făcută celebră de Dinamo Bucureşti, în 2009, atunci când alb-roşii s-au calificat în grupele Europa League, la penalty-uri, după ce au pierdut la “masa verde” partida din România. Clujenii par favoriţi înainte de dubla cu cehii, în special datorită lotului mult mai valoros decât al echipei care a ajuns în această fază după un gol marcat în minutul 120 contra unei formaţii din Kazahstan. Prima partidă va avea loc în această seară, în Gruia, acolo unde ardelenii nu concep să nu obţină o victorie care să le uşureze mult misiunea săptămâna viitoare, la meciul retur.

“Normal, trebuie să ne calificăm”

“Slovan Liberec, chiar dacă este campioana unei ţări calificate la Campionatul European din această vară, nu cred că este peste Sparta Praga sau Viktoria Plzen, echipe cu care am jucat în pregătiri. În mod normal, trebuie să trecem de Slovan, pentru că suntem favoriţi. Avem de remediat câteva probleme ce ţin de organizarea defensivă, pentru că avem calitate, nu putem să primim aşa uşor goluri, cum s-a întâmplat la Piatra Neamţ. Cel mai important este să nu luăm gol acasă”, a prefaţat Ioan Andone o partidă care îl poate propulsa şi mai aproape de marele său vis, calificarea în Liga Campionilor. Chiar dacă multe lume îl vede ca şi demis pe “Ando” în cazul ratării acestui obiectiv, finanţatorul Arpad Paszkany a dat asigurări că tehnicianul va rămâne în orice condiţii la Cluj.

Ba mai mult, boss-ul din Gruia a declarat că s-ar mulţumi şi cu un 0-0 în meciul din această seară, convins că feroviarii au forţa să se califice în meciul retur. “Un rezultat bun ar fi un 2-0 sau 3-0, dar nici un 0-0 nu ar fi rău acasă, pentru că ne menţine cu şanse reale de calificare. Slovan e o echipă periculoasă, dar care poate fi învinsă de către CFR. În orice caz, Andone va rămâne antrenor chiar dacă ratăm calificarea”, a încercat “Arpi” să ia presiunea calificării de pe umerii antrenorului care a fost dat afară de la CFR chiar înainte de prima campanie feroviară în grupele Ligii Campionilor. Cehii au aterizat ieri după-amiază la Cluj, aseară au efectuat antrenamentul oficial pe stadionul din Gruia şi s-au arătat, la rândul lor, încrezători că pot tranşa calificarea în favoarea lor, însă nu la finalul meciului de la Cluj. “CFR e o echipă foarte bună, a participat de două ori în grupele Ligii Campionilor, dar vrem să marcăm măcar un gol la Cluj, după care să ne calificăm în returul din Cehia”, a spus portarul lui Slovan, David Bicik. CFR-Slovan Liberec va începe la ora 21:45.

Greu până în grupe

Din cauza rezultatelor meciurilor din turul doi preliminar al Ligii Campionilor, CFR Cluj a ratat şansa de a fi cap de serie în play-off-ul pentru calificarea în grupele Ligii. Dacă vor trece de Slovan Liberec, Cadu şi compania vor avea nevoie de ceva noroc pentru a se califica, a treia oară, în Liga Campionilor. CFR-ul ar putea întâlni în runda următoare echipele clasate pe podiumurile campionatelor din Anglia, Italia, Franţa sau Spania, dar şi formaţii de genul lui Bate Borisov sau Dinamo Zagreb.

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Dacă țările occidentale trimit trupe pe teritoriul “fostei Ucraine”, ar însemna că declară război Rusiei, susține Medvedev

Decizia unor țări occidentale de a trimite trupe pe teritoriul "fostei Ucraine" ar echivala cu o declarație de război împotriva Rusiei, susține Dmitry Medvedev,...

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...

Aglomeraţie pe drumurile dinspre mare și munte spre Capitală. Rute alternative

Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este inregistrată aglomeraţie pe sensul de coborâre al DN1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, dar şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă