15 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecial"Republica populară" Donețk are reprezentanță la Moscova

“Republica populară” Donețk are reprezentanță la Moscova

Separatiştii proruși din estul Ucrainei au deschis o reprezentanţă a "republicii populare" Donețk, autoproclamată. Separatiștii au semnat și un acord de colaborare cu Partidul Liberal-Democrat rus (LDPR).

Mihail Degtiariov, liderul partidului Vladimir Jirinovski "a ordonat deschiderea acestei reprezentenţe la Moscova, într-o clădire de pe strada Lukov, numărul 9", a declarat un membru al LDPR, potrivit Mediafax.

"Practic, aceasta este o ambasadă a republicii populare Doneţk. Ea este dotată cu toate cele necesare şi urmează să iniţieze contacte cu organele de stat şi cu Banca centrală rusă", a afirmat Degtiariov.

Deputatul rus a adăugat că "autorităţile republicii Doneţk au cerut Rusiei" să pregătească regiunea pentru adoptarea rublei ca monedă oficială.

De asemenea, conform acordului încheiat între separatişti şi LDPR, partidul rus se obligă să colecteze pe teritoriul Rusiei ajutor umanitar pentru Doneţk.

Potrivit Ukinform, separatiştii de la Doneţk ar fi deschis deja reprezentanţe în oraşele ruse Rostov-pe-Don şi Sankt Petersburg.

Cele mai citite

Motocoasele electrice: Soluția ideală pentru întreținerea grădinii tale

Motocoasele electrice și trimmerele sunt instrumente esențiale pentru întreținerea eficientă a grădinilor și a spațiilor verzi. Acestea sunt concepute pentru a oferi o soluție...

Ciolacu anunță că se modifică plafonul de la care se impozitează pensiile

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat, luni, că de la 1 septembrie, odată cu recalcularea pensiilor, se va modifica şi plafonul peste...

Rusia anunță că a doborât o dronă la periferia Moscovei

Rusia a anunţat luni că a doborât o dronă la periferia Moscovei şi a impus restricţii de zbor pentru mai puţin de o oră...
Ultima oră
Pe aceeași temă