20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialReprezentant FMI: Eşecul privatizării CFR Marfă, un regres

Reprezentant FMI: Eşecul privatizării CFR Marfă, un regres

Guillermo Tolosa, reprezentantul FMI pentru România şi Bulgaria consideră că eşecul privatizării CFR Marfă va afecta reputaţia României în ochii investitorilor, conform ziarului Bursa. În opinia acestuia, ratarea privatizării reprezintă „o dezamăgire” şi „un regres”.

Potrivit lui Tolosa, reprezentanţii FMI vor discuta prompt cu autorităţile de la Bucureşti măsurile concrete care urmează să fie adoptate de executivul român în ceea ce priveşte procesul de vânzare a operatorului de transport feroviar de marfă.

Citeşte şi: Băsescu: La CFR Marfă-GFR, Ponta a vrut să-şi ajute un prieten, dar a ieşit prost

Privatizarea CFR Marfă, convenită cu delegaţia FMI, a eşuat în urmă cu o săptămână, după ce niciuna dintre cele două părţi nu şi-a îndeplinit obligaţiile până la termenul limită prevăzut în Hotărârea de Guvern care reglementa procedura.

Ministerul Transporturilor nu a obţinut acordul de la şapte din cele 12 bănci care au creanţe de încasat de la compania de stat, iar Grup Feroviar Român (GFR), câştigătorul licitaţiei de vânzare a 51% din acţiunile CFR Marfă, nu a depus întreaga sumă în cele 60 de zile de la intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern.

Pe de altă parte, Gruia Stoica, deţinătorul GFR, una dintre cele 27 de firme ale Grampet, susţine că nu putea să plătească toţi banii, atâta vreme cât celelalte condiţii suspensive impuse în contract nu au fost îndeplinite, iar avizul de la Consiliul Concurenţei nu fusese emis.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă