12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialRené Asmussen, cea mai frumoasă graniţă între fotografia digitală şi tradiţională

René Asmussen, cea mai frumoasă graniţă între fotografia digitală şi tradiţională

René Asmussen este un fotograf de origine daneză, premiat cu cinci medalii de aur în cadrul competiţiei Trierenberg Super Circuit, competiţie considerată printre cele mai importante din lume. Arta sa jonglează cu dexteritate printre liniile grăbite ale erei fotografiei digitale, abuzând cu curaj şi certitudine de tot ce îi oferă grafica computerizată fără, însă, a tăia cordonul ombilical ce îl leagă în permanenţă de fotografia tradiţională.

Într-un interviu acordat României Libere, Asmussen ne-a mărturisit că fotografii săi preferaţi sunt Jan Saudek şi Jerry Uelsmann şi că încă mai caută un loc unde să îşi publice arta:

România liberă:Când ai decis să intri în lumea fotografiei?
René Asmussen:Viaţa mea fotografică a început în anul 1999. Îmi doream să fiu de fapt pictor, dar nu am reuşit.

R.L.:Ce surprindea prima fotografie făcută?
R.A.:Prima fotografie, ai să râzi, a surprins câteva flori din grădina mea din spatele casei.

R.L.:A fost dificil, din punct de vedere financiar, să trăieşti din această profesie?
R.A.:Fotografia este mai mult un hobby pentru mine şi, din când în când, se întâmplă să mai şi câştig din asta. Cred că este foarte dificil să trăieşti din artă indiferent de domeniul ales. Cred că e greu pentru orice artist.

R.L.:Ce preferi să imortalizezi? Chipuri, peisaje?
R.A.:Prefer să obţin o combinaţie între portrete şi peisaje înfricoşătoare.

R.L.:Pe cine consideri că este cel mai bun fotograf la acest moment?
R.A.:Of! Asta este o întrebare grea! Îi admir foarte mult pe Jan Saudek şi pe Jerry Uelsmann.

R.L.:Ce crezi că este cel mai dificil de surprins pe pelicula fotografică?
R.A.:Cred că fotografia de modă este cea mai complicată. Să reuşeşti să obţii postura corectă, să faci modelul să stea exact în poziţia cea mai avantajoasă, să prinzi unghiul potrivit.

R.L.:Eşti mulţumit de stadiul de dezvoltare al fotografiei în acest moment. Ce ai schimba la această etapă prin care trece domeniul tău acum?
R.A.:Ce aş schimba? Cred că trebuie să existe mai multe ziare şi reviste care să fie dispuse să publice fotografii artistice. Eu încă mai caut un loc unde să îmi pot publica arta.

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă