22.6 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialReincarcare electronica online

Reincarcare electronica online

Clientii companiilor de telefonie mobila care folosesc cartele preplatite isi pot reincarca contul folosind serviciile de reincarcare electronica oferite de mai multe site-uri web.
Utilizatorii serviciilor "prepaid" care au nevoie de credit, fie si in toiul noptii cand toate magazinele sunt inchise, pot opta pentru una dintre solutiile online de reincarcare, numarul acestora fiind intr-o continua crestere. Se poate achizitiona credit pentru comunicare cu valori cuprinse intre 4 si 100 de dolari (pentru clientii Vodafone), de la 4 pana la 200 de euro (Orange) si intre 5 si 30 euro (Cosmote), la aceste preturi adaugandu-se TVA.
In momentul de fata exista trei site-uri care ofera reincarcari electronice, Iprepay.ro, Paystore.ro si proaspatul lansat Prepay.ro.
Mecanismul este unul simplu, utilizatorul avand nevoie de o conexiune la Internet, de o adresa de e-mail si de un card bancar. Cardul nu trebuie sa fie neaparat compatibil cu platile online, putand fi folosite chiar si cele emise sub sigla Maestro.
Daca aceste conditii sunt indeplinite, atunci utilizatorul trebuie doar sa-si creeze un cont pe unul dintre site-urile mai sus numite si sa comande valoarea dorita. In momentul in care plata este procesata se va primi un e-mail care confirma acest lucru, iar utilizatorul trebuie sa mearga pe site si sa acceseze sectiunea de comenzi. In dreptul comenzii facute va gasi codul de reincarcare.
Am testat pentru dumneavoastra serviciile Paystore.ro si Prepay.ro, unde am solicitat cate 4 dolari pentru a reincarca un numar Vodafone. Astfel, am achitat suma de 12.38 lei, respectiv 12.01 lei, diferentele aparand de la folosirea unui curs RON/USD diferit. Daca ar fi fost sa o cumparam de la un magazin respectiva reincarcare ar fi costat intre 11,5 si 12,5 lei. Este important de stiut ca in cazul ambelor servicii comanda a fost procesata in decurs de cateva minute.

SERVICII ADITIONALE
» Credit pentru convorbiri internationale
Site-urile mentionate se ocupa si cu comercializarea de cartele destinate efectuarii de apeluri internationale la preturi ceva mai mici decat cele practicate de operatorii de telefonie. Astfel, se poate achizitiona credit de comunicare pentru serviciile Nobel, EasyCom sau Astral Telefix.

Cele mai citite

Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Obiceiuri și tradiții

Aproximativ două milioane de români își serbează ziua de nume mâine, 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Această sărbătoare are o semnificație...

ANAT și patronatele din turism solicită suplimentarea semnificativă a fondurilor pentru creditele IMM Invest+

Vineri 17 mai, la Ploiești, a avut loc o întâlnire care a marcat aniversarea de 30 de ani a Patronatului IMM, la care au...

ANAF va avea un compartiment de Evidență Operativă

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și-a înființat un compartiment de Evidență Operativă, anunță un articol publicat pe site-ul termene.ro. Noul departament al ANAF va...
Ultima oră
Pe aceeași temă