18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialRegal de Kung-Fu vietnamez la Ploieşti

Regal de Kung-Fu vietnamez la Ploieşti

Curajul şi disciplina au adus la Ploieşti peste 70 de sportivi de la 7 cluburi de Kung- Fu vietnamez din ţară la prima ediţie a Cupei Yang, o cupă a prieteniei  şi fair play-ului dintre sportivii care practică această disciplină a artelor marţiale.

Juniorii au arătat cele mai importante exerciţii tehnice juraţilor în lupta pentru medaliile primei ediţii a Cupei Yang. În urmă cu o săptămână, România s-a clasat pe locul trei la Campionatele Europene care au reunit 19 ţări participante. Chiar şi aşa, Kung-Fu-ul vietnamez se zbate în anonimat în România.

„Sănătate, condiţie fizică, dezvoltarea motricităţii, consolidarea sistemului imunitar, echilibrul psiho-fizic, tehnicile de autoapărare deprinse sunt doar câteva dintre avantajele practicării acestei discipline sportive”, spune Răzvan Nicolescu, preşedintele clubului Yang Ploiesti, care îi sfătuieşte pe părinţi să îşi trimită copiii la sala de sport.”Este foarte important ca cei mici să numai stea în faţa calculatorului şi să vină să facă mişcare. Este un sport dur, dar cei care îl practică vor face apoi faţă cu succes oricărei discipline sportive”.

Raluca are 9 ani şi a intrat pentru prima dată în sala de kung- fu în urmă cu şase ani.”Fratele meu venea aici la antrenamente, am venit şi eu cu el, am stat pe margine, mi-a plăcut şi aşa am început să practic acest sport. Acum, unora dintre colegii mei le este frică de mine”, spune sportiva care a adunat 6medalii de aur şi două de argint la întrecerile naţionale.

Tot 9 ani are şi Gabriela care practică acest sport încă de când era la grădiniţă. Colegii de la şcoală ştiu şi ei cu cine se pun: „Cei de clasa a patra se tem de mine. Pentru că de fiecare dată când îmi necăjesc colegii mă iau de ei”.

Ocolit de colegii puşi pe scandal este şi Sergiu. „Colegii meu nu prea comentează când sunt prin preajmă, ştiu şi eu de ce sunt în stare”, spune mîndru puştiul care în patru ani a strâns 7 medalii, dintre care 4 de aur.

„Este un sport dur, dar şi disciplinat, eu am început să îl practic în urmă cu trei ani. Am venit să văd cum este, mi-a plăcut şi am decis să încerc să fac performanţă”, a spus Ionuţ. La 10 ani, Ionuţ este cel mai bun la categoria lui de vârstă la exerciţiile tehnice şi visează departe: să fie cel mai bun din lume!

Denis are 16 ani şi practică Kung Fu de la vârsta de 8 ani. A făcut şi un an de judo dar spune că tehnica de Kung Fu este cea mai tare. Aşa că a ramas fidel acestei discipline. Vrea să meargă la facultate în Franţa şi tot acolo să cunoască adevărata performanţă.

Concursul a fost împărţit pe două categorii- tehnică şi luptă. Sportivii de până în 18 ani nu pot participa decât la categoria de luptă semi-contact, în  timp ce cei care au împlinit 18 ani merg la full contact. Concurenţii s-au întrecut pe categorii de vârstă.

 

Cele mai citite

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...

Revolut Travel Report: Ce recorduri în materie de turism se vor depăși anul acesta?

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane în România, a întrebat 15.000 de respondenți...

ANAF a publicat „Lista albă” pentru primul trimestru din 2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat „lista albă" a persoanelor juridice care au declarat şi au achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă