10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialRefuza sa mearga la Mondiale?!

Refuza sa mearga la Mondiale?!

Cu o luna inainte de startul turneului final al Campionatului Mondial de hochei pe gheata, din Polonia, Divizia I, Grupa B, Federatia Romana de Hochei pe Gheata are probleme din cauza refuzului jucatorilor formatiilor HC Csikszereda si Steaua Bucuresti, care nu vor sa mai raspunda convocarilor la lotul national. Harghitenii protesteaza astfel impotriva deciziei de suspendare a lui Arpad Mihaly, jucator sanctionat de Biroul Federal pentru ca nu s-a prezentat la lot din cauza unei accidentari, in timp ce ros-albastrii nu vor sa mai lucreze cu directorul tehnic Marius Gliga.
Patronul HC Csikszereda, Janos Kurko, a dat de inteles ca este de partea hocheistilor. "Este o decizie a lor, pe care nu o pot schimba, la fel cum nu pot schimba nici decizia lui Arpad Mihaly de a nu mai veni la lot. Imi pare rau ca s-a ajuns aici, dar prin deciza federatiei nu am inteles daca se urmareste atragerea jucatorilor la echipa nationala sau indepartarea lor", a spus Kurko.
In schimb, presedintele sectiei de hochei pe gheata a clubului Steaua, Cristian Carlan, a precizat ca boicotul nu este o solutie. "Trebuie sa fie o onoare si un vis pentru fiecare jucator sa serveasca echipa nationala. Nu cred ca boicotul este o solutie. Datoria noastra e sa sustinem jucatorii, dar nu prin asemenea mijloace", a spus Carlan.
Presedintele FRGH, Tanczos Barna, spera ca protestele sa ramana doar la stadiul declarativ. "Prezenta la nationala nu trebuie sa se faca prin constrangere. Daca va exista un boicot, nu va fi pedepsita federatia, ci hocheiul romanesc. Sper sa fie doar un zvon, care atunci cand se vor face convocarile sa fie infirmat", a precizat Tabczos Barna.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă