18.4 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialRefugiata care a plâns în fața cancelarului Merkel a primit permis de...

Refugiata care a plâns în fața cancelarului Merkel a primit permis de ședere în Germania

Tânăra refugiată palestiniană, care în luna iulie a izbucnit în lacrimi în fața cancelarului german Angela Merkel, pentru că i-a fost respinsă cererea de azil, a primit, în cele din urmă, permisiunea de a rămâne în Germania “din rațiuni umanitare”, a anunțat, vineri, primăria din orașul Rostock, transmite AFP, citată de Agerpres. 

Permisul de ședere pe care l-a primit tânăra, împreună cu tatăl ei, este valabil până în anul 2016. Și ceilalți membri ai familiei sale au primit permisiunea de a rămâne în Germania, dar cu un statut de nivel inferior, respectiv ‘Duldung’, care înseamnă că șederea lor este ‘tolerată’, dar vor putea să locuiască toți împreună. 

Citeşte şi: VIDEO IMPRESIONANT. Angela Merkel a făcut să plângă o tânără refugiată, în timp ce îi explica de ce trebuie să plece din Germania

În timpul unei emisiuni televizate la care cancelarul german Angela Merkel a participat în luna iulie la Rostock, adolescenta în vârstă de 14 ani, al cărei prenume este Reem, a încercat să explice, în limba germană, că trece printr-un moment greu după ce membrii familiei sale au aflat că cererea de azil le-a fost respinsă și în consecință ar fi urmat să fie expulzați din Germania, unde s-au refugiat cu patru ani în urmă. 

‘Politica este uneori dură’, i-a răspuns Angela Merkel. ‘Tu te afli acum în fața mea și ești o persoană extrem de simpatică, dar și tu știi că în taberele de refugiați din Liban sunt mii și mii de oameni (…) Iar dacă noi spunem acum: puteți să veniți cu toții (…), nu vom reuși să facem față, suntem în fața unei dileme’, a continuat șefa executivului german, care și-a întrerupt discursul când a observat că tânăra a început să plângă. Apoi, Angela Merkel s-a dus lângă fată și a încercat să o consoleze cu o mângâiere pe umăr. 

Scena a provocat o avalanșă de comentarii despre atitudinea cancelarului, care nu a promis nimic fetei și a încercat să o consoleze într-un mod stângaci, unii apreciind totuși atitudinea fermă a șefei guvernului. 

Însă, a doua zi, responsabila guvernului german pe probleme de imigrație și integrare a refugiaților, Aydan Özoguz, a evocat posibilitatea ca tânăra palestiniană să primească un nou permis de ședere în baza noii legi privind imigrația, ce a intrat în vigoare în luna august și ‘permite tinerilor bine integrați să aibă perspective’ în Germania, iar acum acest permis i-a fost acordat. 

Cele mai citite

VIDEO REZUMAT. Petrolul Ploiești rămâne în Superliga. ”Lupii galbeni” au învins Oțelul lui Dorinel Munteanu

Într-o partidă din etapa a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal din România, Petrolul Ploiești a reușit să învingă echipa Oțelul Galați...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...
Ultima oră
Pe aceeași temă