13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialRecursul lui Hayssam, amanat pe 21 ianuarie

Recursul lui Hayssam, amanat pe 21 ianuarie

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au amanat luni, pentru 21 ianuarie 2008, judecarea recursului lui Omar Hayssam la decizia Curtii de Apel Bucuresti prin care a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru fapte de terorism.

Avocatii lui Hayssam au declarat ca au primit, in dimineata de luni, mai multe documente din partea acestuia si a lui Mohammad Munaf, in limba araba, documente ce au legatura cu acest dosar, dar care nu au fost inca traduse din araba.

Instanta a acordat un nou termen in acest dosar deoarece a constatat lipsa de procedura, Ovidiu Ohanesian (unul dintre cei trei ziaristi rapiti in Irak in 2005 – n.r.) neavand angajat un aparator in aceasta cauza.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti l-au condamnat, pe 13 iunie, pe omul de afaceri sirian Omar Hayssam la 20 de ani de inchisoare, pentru fapte de terorism, respectiv pentru punerea la cale a rapirii celor trei jurnalisti romani in Irak.

Omar Hayssam a fost, de asemenea, condamnat la 15 ani de inchisoare pentru fapte prevazute de Legea 535/2004, omul de afaceri urmand sa efectueze pedeapsa cea mai mare, respectiv cea de 20 de ani de inchisoare si 10 ani interzicerea unor drepturi, dupa efectuarea detentiei.

Instanta a decis ca Omar Hayssam sa plateasca cate doua milioane de euro daune morale ziaristilor Ovidiu Ohanesian, Marie-Jeanne Ion si Sorin Miscoci.

Cele mai citite

Puținele studii ale lui Piedone nu afectează activitatea de primar-gospodar: poți desena băncuțe și dacă știi să faci liniuțe și bastonașe

Ilustrație: Marian Avramescu Foarte mulți cârcotași au criticat studiile primarului sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu – Piedone, candidat pentru funcția de edil-șef. Gurile rele...

Ucrainenii au dejucat un plan de asasinare a lui Zelenski chiar în ziua învestirii lui Putin la Moscova

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunță destructurarea unei rețele organizate de FSB care a recrutat doi colonei ai serviciilor ucrainene, pentru a-l asasina...

Kosovo are dificultăți în aderarea la Consiliul Europei

Prim-ministrul din Kosovo, Albin Kurti, a criticat miercuri condiţiile de aderare la Consiliul Europei, în special crearea unei structuri guvernamentale semiautonome pentru comunitatea sârbă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă