16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialRectificare de buget pentru masinile sefilor CJ Timis

Rectificare de buget pentru masinile sefilor CJ Timis

» Vicepresedintele Consiliului Judetean Timis, Liviu Borha, si-a cumparat o masina de teren Hyundai din banii institutiei.

» Colegul sau, taranistul Marius Popovici, a cerut o rectificare de buget, ca sa isi poata cumpara ultimul model de Ford
Consilierii judeteni din Timis vor trebui sa discute o propunere de rectificare a bugetului alocat pentru cumpararea unor masini pentru membrii conducerii institutiei.
Vicepresedintele Consiliului Judetean Timis, liberalul Liviu Borha, si-a luat, la finele lunii aprilie o masina noua. Pretul achitat pentru masina Hyundai Santa Fe a fost de circa 30.000 de euro. Acesta a depasit suma alocata prin hotararea consilierilor judeteni la inceputul lunii februarie cu 5.000 de euro, cand fiecare vicepresedinte a primit un buget de 25.000 de euro.
"Pagubit" de graba liberalului de a-si lua masina noua a fost insa cel de-al doilea vicepresedinte, ta-ranistul Marius Popovici. Acesta a fost nevoit sa ceara o suplimentare de buget, cu inca 10.000 de euro pentru a putea sa isi cumpere, la randul lui, alta masina. "A mea e deja veche (noul Hyundai, n.r.). Popovici a spus ca vrea un Ford, dar nu stia de care. Eu m-am grabit sa o cumpar, pentru ca a mea era sa ia foc. Eu ce sa-i fac daca nu si-a luat pana acum?", a spus Borha. Acesta a mai spus ca automobilul a fost luat prin licitatie si a avut de ales intre Hyundai si Kia. "Licitatia a fost conditionata de banii alocati, adica 30-31.000 de euro", a adaugat liberalul.
Acesta spune ca nu a avut nici un fel de dispute cu colegul vicepresedinte si considera ca bani sunt pentru amandoi. "Nu a luat din banii mei. Nu sunt suparat. Am cerut suplimentarea de buget, pentru ca nu stiu exact cat va costa masina. Eu ma gandesc ca in jur de 20.000 de euro, dar poate nu ajung banii. Trebuie sa aiba masuri de securitate, pentru ca nu o sa imi risc viata pentru 5.000 de euro in minus", a precizat Popovici.

La finele lunii ianuarie, consilierul judetean PRM Ionut Nasleu a facut un amendament la bugetul pe anul in curs, pentru ca suma alocata initial era de 82.000 de euro. El a cerut atunci ca fondul total sa se reduca la jumatate si fiecare dintre vicepresedinti sa isi ia masina noua cu cate 21.000 de euro in loc de 41.000 de euro/bucata. Negocierile au dus, insa, la o suma mai mare, de 50.000 de euro. Suplimentarea ceruta acum ar ridica din nou suma luata din bugetul judetului pen-tru masinile liderilor, la 60.000 de euro. "Nu sunt de acord cu suplimentarea, mai bine da banii pentru a repara scoli. Nu e vina consilierilor ca Borha a fost mai rapid si Popovici a ramas fara destui bani de masina", a declarat Nasleu.
Presedintele institutiei, democratul Constantin Ostaficiuc, conduce un VW Passat, lasat de la fostul sef, Dan Ioan sipos.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă