16.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialRecord la vânzarea abonamentelor pentru Festivalul Enescu

Record la vânzarea abonamentelor pentru Festivalul Enescu

Abonamentele pentru ediția 2015 a Festivalului Enescu, puse online în vânzare în această dimineață, s-au epuizat în timp record. Abonamentele pentru concertele de la Ateneul Român s-au vândut în 10 secunde, iar cele pentru concertele de la Sala Palatului, în 10 minute, au arătat organizatorii evenimentului, într-un comunicat remis redacției.

În total, s-au vândut 1.750 de abonamente. Dintre acestea, 750 de abonamente de tip A, valabile pentru toate concertele din seria „Mari orchestre ale lumii”. În plus, s-au vândut 500 de noi tipuri de abonamente, A1 și A2, pentru a permite vânzarea unui număr mai mare de locuri. Fiecare dintre aceste două tipuri de abonamente permite accesul la 11 concerte și au fost vândute la preț redus, pentru elevi, studenți și pensionari.

De asemenea, au fost puse în vânzare 250 de abonamente tip B, pentru recitaluri și concerte camerale, dar și 250 de abonamente de tip C, pentru evenimentele programate pentru timpul nopții.

Procedura de punere în vânzare a abonamentelor pentru Festivalul Enescu 2015 a început astăzi, la ora 10.00, prin rețeaua Eventim. Înainte de începerea vânzării, pe site-ul eventim.ro figurau aproape 1.000 de utilizatori logați, au transmis organizatorii festivalului.

„Statistic, o comandă plasată pe site-ul Eventim conține în  medie 2,8 bilete. Cu 1000 de utilizatori logați în momentul începerii vânzării, 2.800 de bilete ar fi putut fi vândute în primele secunde, către acești utilizatori. Raportat la numărul de abonamente disponibile, este deja aproape dublu, și vorbim doar de primele secunde. În total, estimativ, din traficul înregistrat pe site-ul Eventim, cererea a fost de aproximativ 10 ori mai mare decât disponibilul de locuri”, a spus directorul Eventim, Valentin Vasiloiu.

Festivalul Enescu se va desfășura între 30 august și 20 septembrie, la Sala Palatului și Ateneul Român din București. În cadrul festivalului vor fi 58 de concerte în săli, dar și alte evenimente în aer liber, în cadrul „Pieței Festivalului” și a „Bucureștiului Creativ”.

Citește și: Se dă startul la bilete pentru Festivalul "George Enescu"

La festival vor participa Orchestra Filarmonicii din Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam și orchestra americană  San Francisco Symphony.

De asemenea, vor participa violoniștii Anne Sophie Mutter, Janine Jansen și David Garrett, dirijorul israelian  Zubin Mehta, dirijorul de origine română Ion Marin, pianista Maria João Pires și câştigători ai concursului „George Enescu”.

Cele mai citite

Google Maps face viața șoferilor mai ușoară. Ce funcții noi a introdus

Google Maps vine cu noi update-uri. Șoferii sunt principalii beneficiari, mai ales conducătorii de mașini electrice. Modificări aduse aplicației Google Maps Noua actualizare introduce suport îmbunătățit...

OpenAI a lansat un nou model de inteligență artificială și versiunea desktop a ChatGPT

OpenAI a lansat luni un nou model de inteligenţă artificială şi o versiune desktop a ChatGPT, împreună cu o nouă interfaţă pentru utilizatori, transmite...

Record la Târgul de Carte de la Torino. 222.000 de vizitatori

Târgul de Carte de la Torino pare să își asigure un loc în recordurile de prezență, cu o estimare de 222.000 de vizitatori la...
Ultima oră
Pe aceeași temă