13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialRECORD: Halep este numărul 5 mondial! Semifinală cu Radwanska la Indian Wells

RECORD: Halep este numărul 5 mondial! Semifinală cu Radwanska la Indian Wells

UPDATE: După calificarea în semifinale, la Indian Wells, Simona Halep şi-a asigurat locul 5 mondial, începând cu data de 16 martie. În semifinale, vineri, ea o va întâlni pe Radwanska, din Polonia, a doua favorită a competiţiei.

Principala contracandidată a Simonei din cursa pentru locul 5 mondial, Jankovic, a pierdut sfertul de finală împotriva polonezei Radwanska, condiţia pentru a avansa pe această poziţie fiind calificarea ei în semifinale. Astfel Simona este numărul 5 mondial, cea mai înaltă poziţie ocupată vreodată în istorie de o româncă.

Indiferent de evoluţia ei la Indian Wells din ultimele faze ale competiţiei, Simona nu mai poate urca mai sus de locul 5, potrivit clasamentului în timp real, tennis4wta.com.

Citeşte şi Halep, după calificarea în semifinale: Un Grand Slam e mai important, acum, decât numărul 1 mondial

Semifinalele de la Indian Wells se dispută vineri, în timp ce finala va avea loc duminică, atunci când este programată şi finala de la masculin.

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneul Premier de la Indian Wells, după ce a trecut de tenismena Casey Dellacqua, din Australia, în două seturi, cu scorul de 6-2, 6-2. 

Halep (cap de serie nr. 6) a avut un meci frumos în care i-au reuşit cam toate loviturile împotriva australiencei, nelăsându-i acesteaia nicio şansă. În prezent locul 7 mondial, Halep a avut un adversar mai uşor decât în meciurile precedente, fiind clară diferenţa de clasă, pe teren, între cele două jucătoare. Dellacqua (78 WTA), venită din calificări, cu toate că le-a eliminat din competiţie pe Flipkens (cap de serie 19) şi Vinci (13) nu i-a putut ţine piept Simonei.

Singurul momente în care Dellacqua părea că ar putea crea ceva probleme a fost la scorul de 4-1, în primul set, când, pe serviciul Simonei, a avut nu mai puţin de 4 mingi de game, însă de fiecare dată românca a reuşit să restabilească egalitatea, în cele din urmă făcând 5-1, după care câştigarea setului a fost doar o formalitate.

În semifinale Simona o va întâlni pe câştigătoarea din partida Jankovici (cap de serie 7) – Radwanska (a doua favorită a turneului), cele două înfrântându-se începând cu ora 04:00 (ora României). 

Dacă Simona o surclasează pe Jankovici are asigurat locul 5 mondial, începând cu 16 martie, ceea ce înseamnă că o va depăşi în clasament pe Maria Şarapova.

Simona Halep a mai trecut în cadrul turneului Indian Wells de jucătoarele: Bouchard (cap de serie 18), Safarova (26) şi Nara.

Turneul Premier de la Indian Wells, dotat cu premii în valoare de aproximativ 6 milioane de dolari, este cel mai important turneu din ierarhia mondială, după de cele patru de grand slam. Turneul Campioanelor de la finalul anului, cel mai prestigios prin prisma faptului că se confruntă doar primele 8 jucătoare ale lumii, acolo unde, anul acesta ar putea participa şi Halep, are o structură unică, astfel că nu poate fi comparat cu cel din la Indian Wells.

Indian Wells are cele mai mari premii, după Turneul Campioanelor şi după cele de grand slam.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă