8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialReacțiile liderilor politici din UE, după ce Tsipras a câștigat alegerile

Reacțiile liderilor politici din UE, după ce Tsipras a câștigat alegerile

Președintele Francois Hollande și președintele Parlamentului European, Martin Schulz, l-au felicitat pe Alexis Tsipras pentru victoria de la alegerile legislative de duminică din Grecia. 

“Grecia va cunoaște o perioadă de stabilitate, cu o majoritate solidă. Este un succes important pentru Europa, care trebuie să asculte mesajul grecilor”, a declarat într-o conferință de presă la Tanger (Maroc) Francois Hollande, care se va duce la Atena “probabil în următoarele săptămâni”.

Astfel, Hollande a transmis că victoria lui Tsipras este ”un succes important pentru Europa”, în timp ce Martin Schulz a scris pe Twitter că, ”l-a felicitat pe Tsipras pentru că a câștigat alegerile”. 

Citește și: Syriza a câștigat, din nou, alegerile din Grecia

De asemenea, Schulz a subliniat că pasul următor este formarea unui Guvern solid și pregătit să își asume angajamentele luate de Grecia. 

Rezultatele oficiale parțiale după numărarea a 38,63% din voturi relevă un avans de peste 7 puncte procentuale pentru partidul Syriza, care a obținut 35,47% din voturi. Noua Democrație este cotată cu 28,07% din sufragii.

Citește și: Mesajul lui Tsipras după ce a câștigat, din nou, alegerile

 

Cele mai citite

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă