16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialReacţie PNL după reţinerea lui Sorin Oprescu. Se cere demisia primarului general,...

Reacţie PNL după reţinerea lui Sorin Oprescu. Se cere demisia primarului general, dacă acesta va fi arestat preventiv

Prim-vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi a declarat azi că se impune de urgenţă demisia lui Sorin Oprescu din funcţia de primar al Capitalei dacă acesta va fi arestat şi acuzaţiile împotriva lui vor fi confirmate de instanţă, anunţă Mediafax.

 

 

"Este o situaţie tristă pentru imaginea Bucureştiului şi imaginea României. Pentru mine este de neînţeles cum de un primar general care are deja un consilier reţinut pentru fapte de corupţie se poate preta la astfel de gesturi. Dacă acuzaţiile care i se aduc vor fi confirmate de către instanţă şi se va lua o măsură care va însemna arest cred că se impune de urgenţă demisia dlui. Oprescu din funcţia de primar general al Capitalei. (…) Nu se poate continua cu situaţia de a rămâne în funcţie ca primar general o persoană care s-a pus într-o astfel de situaţie", a declarat Cristian Buşoi.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut de DNA, sâmbătă noapte, pentru luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro de la patru denunţători.

Primarul ar fi primit cei 25.000 de euro sâmbătă de la şeful unei instituţii din primărie, care ar fi intermediat mita.

"În perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi inculpatul Oprescu Sorin Mircea, a înfiinţat în administraţia locală din Municipiului Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea Primarului trebuia să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului Primarului Municipiului Bucureşti", se arată în ordonanţa de reţinere a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

 

Cele mai citite

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă