10.1 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialReacţia Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti în scandalul interceptărilor

Reacţia Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti în scandalul interceptărilor

Ambasada Marii Britanii la Bucureşti îşi exprimă încrederea că România va face în aşa fel încât să aibă capacitatea de a realiza şi folosi produsul interceptărilor respectând legislaţia şi Constituţia şi speră că, în plan bilateral, colaborarea în ceea ce priveşte aplicarea legii “nu va avea de suferit”. 

“Marea Britanie apreciază în mod deosebit cooperarea cu România în combaterea crimei organizate. De asemenea, Marea Britanie sprijină lupta împotriva corupţiei. Mandatele de supraveghere tehnică au un rol important în ambele direcţii. Statul român este cel care hotărăşte cum se realizează aceste interceptări. Avem încredere că România va face în aşa fel încât să aibă capacitatea de a realiza şi folosi produsul acestor interceptări, respectând legislaţia şi Constituţia. În acelaşi timp, sperăm că în plan bilateral colaborarea noastră în ceea ce priveşte aplicarea legii nu va avea de suferit”, susţine misiunea diplomatică într-o precizare transmisă Agerpres

Decizia Curţii Constituţionale referitoare la neconstituţionalitatea dispoziţiilor privind efectuarea supravegherii tehnice de “alte organe specializate ale statului” şi Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind unele măsuri pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal au fost publicate luni seară în Monitorul Oficial.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă