1.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialRăzvan Mihai Ungureanu a demisionat de la SIE

Răzvan Mihai Ungureanu a demisionat de la SIE

Premierul desemnat Răzvan Mihai Ungureanu a demisionat, miercuri seara, din funcţia de director al Seriviciului de Informaţii Externe, conducerea Serviciului fiind asigurată în continuare de adjunctul directorului SIE Silviu Predoiu, care va participa şi la şedinţele CSAT, informează Administraţia Prezidenţială..

“Preşedintele României, Traian Băsescu, a luat act de demisia din funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Mihai Răzvan Ungureanu. În continuare, conducerea Serviciului va fi asigurată de adjunctul directorului SIE, domnul general Silviu Predoiu, care va participa şi la şedinţele Consiliului Suprem de Apărare a Ţării”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Mihai-Răzvan Ungureanu a fost numit la conducerea SIE în decembrie 2007.

Desemnarea lui Mihai Răzvan Ungureanu pentru funcţia de premier a fost anunţată luni seară de preşedintele Traian Băsescu. Ungureanu a prezentat, miercuri dimineaţă, componenţa Cabinetului, miniştrii desemnaţi fiind audiaţi, în cursul după-amiezii, în comisiile parlamentare de specialitate, votul asupra Guvernului urmând să fie dat joi dimineaţă de către plenul Parlamentului.

Miercuri dimineaţă, întrebat dacă se încalcă legea prin faptul că este încă director al SIE şi se implică în politică, Ungureanu a spus: “Nu se încalcă în nicun fel legea. Vă aduceţi aminte de preşedintele Emil Boc când a început demersurile pentru a deveni prim-ministru al Guvernului, era încă primar al municipiului Cluj”.

Întrebat dacă va demisiona de la SIE, Ungureanu a spus : “Este implicit, dacă votul va fi pozitiv”.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, că premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu nu a îndeplinit nici măcar “simpla formalitate” de a demisiona de la şefia SIE, el apreciind că acest gest ar fi fost de un minim bun-simţ înaintea demarării consultărilor pentru formarea Cabinetului.

Antonescu a spus că România se află în situaţia fără precent în lumea democratică şi în Europa în care un şef de serviciu secret aflat în funcţiune “umblă” prin Parlament pentru a-şi alcătui un Guvern.

Cele mai citite

Rumen Radev a respins acordul ratificat ce prevedea furnizarea de vehicule blindate de transport Ucrainei

Preşedintele Rumen Radev a respins acordul ratificat anterior între Ministerul bulgar de Interne şi Ministerul ucrainean al Apărării privind furnizarea de vehicule blindate de...

ASF secretizează ilegal informații despre piața asigurărilor

Transportatorii din România, reprezentați de Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați (COTAR), au depus o solicitare către Guvern pentru a obliga Autoritatea de Supraveghere...

Ministrul Apărării: Există posibilitatea antrenării de militari ucraineni în România

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a afirmat că există posibilitatea antrenării de militari ucraineni pe teritoriul României, în multiple domenii."Eu am fost la Londra...
Ultima oră
Pe aceeași temă