4.8 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialRăzvan Lucescu, susţinut de şefii fotbalului

Răzvan Lucescu, susţinut de şefii fotbalului

După egalul cu Al­bania (1-1), Răzvan Lucescu a încercat să-i surprindă pe beloruşi şi a schimbat jumătate de echipă, dar din păcate nu a reuşit să obţină mai mult decât o remiză albă. L-a titularizat pe Pantilimon în locul lui Lobonţ, portarul lui AS Roma nefiind nici pe banca de rezerve. Postul de fundaş dreapta a fost ocupat de Vasile Maftei, Contra fiind de asemenea trimis în tribune.

Chivu i-a luat locul lui Rădoi, în centrul defensivei, iar fostul jucător al Stelei a fost împins la mijlocul terenului, trimiţându-l pe Cociş pe banca de rezerve. Surpriza mare a fost în ofensivă, unde selecţionerul a decis să joace încă din primul minut cu un cuplu inedit: Bogdan Stancu-Bilaşco. Chiar dacă naţionala a arătat o altă faţă în meciul cu Belarus, problemele au apărut tot în atac, „tricolorii” nereuşind să-şi creeze decât patru mari ocazii de a înscrie pe toată durata partidei.

Deşi era de aşteptat ca după o a doua remiză cu o echipă considerată mult sub valoarea reprezentativei României, criticile să curgă valuri, surprinzător, vocile contestatare nu au mai fost la fel de numeroase ca după meciul cu Albania. Cel mai important lucru pentru Răzvan Lucescu este faptul că are susţinerea preşedintelui FRF, Mircea Sandu, directorului genereal al FRF, Ionuţ Lupescu, şi a preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir. „Naţionala a jucat chiar foarte bine. A făcut un pressing formidabil. Veţi vedea ce probleme va pune Belarusul celorlalte echipe din grupă. Sunt bune şi două puncte după acest start. Suntem în cărţi. Mi-au plăcut Florescu, Torje, nu ştiu de ce l-a schimbat, Deac în mod deosebit. Fundaşii mi-au plăcut, nu am luat gol. Cred că Marica trebuia să intre mai devreme. Dacă cineva încearcă să-l dea afară pe Răzvan, fac cel mai mare tărăboi”, a spus Dragomir.

„Naşu” nu numai că nu l-a criticat pe Lucescu, dar nu a exclus ca înţelegerea cu actualul selecţioner al naţionalei României să fie prelungită până în 2014. „Am fost mai buni decât Belarus, dar nu am reuşit să înscriem. Din şase puncte posibile am strâns doar două. Dacă batem Franţa, lucrurile revin pe făgaşul normal. Lui Răzvan Lucescu este posibil să îi prelungim contractul”, a precizat Mircea Sandu. Răzvan Lucescu a încercat să explice rezultatul alb din Belarus, în opinia sa unul dintre motivele semieşecului fiind şi ghinionul „Jucătorii reprezentativei Belarusului sunt buni din punct de vedere calitativ. Mă refer la cei doi Hleb, la Kutuzov, dar din fericire, ne-am organizat foarte bine şi am reuşit să închidem culoarele. Din păcate,  nu marcăm, ne creăm ocazii, dar mingea nu intră în plasă. Eu sunt convins, însă, că în viitor vom reuşi să şi punctăm. Am mai spus-o, nu putem să dominăm adversarii aşa cum o face Barcelona. Am căutat să ne blocăm adversarii, am reuşit, dar ne-a lipsit luciditatea în momentele decisive. Nu scăpăm de ghinion”, a spus selecţionerul.

Vocile contestatarilor s-au axat pe critici legate de selecţia jucătorilor care au luat parte la acţiunea echipei naţionale. Cei mai duri au fost fraţii Becali, care au acuzat şi modul deficitar în care Răzvan Lucescu a pregătit tactic partida de la Minsk. „Acum patru ani i‑am bătut 3-1. Nu avem un concept tactic. Nu văd nici un orizont pentru echipa naţională. După meciul cu Franţa va fi tragedie, când noi vom rămâne cu două puncte. Nici un meci nu va fi uşor pentru România, deşi grupa e uşoară. Lucescu atât poate. Sunt jucători care nu au ce căuta la echipa naţională. Când văd numărul 10 pe ce spate e… Cristea are mult mai multă clasă decât numărul 10. Măcar până revine Mutu, Cristea ar trebui chemat. Când eşti în degringoladă nu mai ai nici inspiraţie. Nici norocul nu mai ţine cu noi. Când începi rău şi te încăpă­ţânezi să joci cu Florescu, nici moaşele nu mai ţin cu tine”, a spus Giovani Becali. 

Bilanţul ultimilor doi ani ai echipei naţio­nale este unul dezastruos. Din 11 partide oficiale, reprezentativa României, care a fost pregătită în această perioadă de Victor Piţurcă şi Răzvan Lucescu, a înregistrat doar trei victorii, două cu Insulele Feroe (3-1 şi 1-0) şi una cu Lituania (1-0), cinci remize şi trei înfrângeri. În mandatul său, Lucescu jr. a condus  naţionala în şapte jocuri, din care a câştigat doar două (Lituania 1-0 şi Insulele Feroe 3-1).

Cele mai citite

Sună alarmele în România. Este doar un exercițiu

Instalațiile de alarmă sonoră vor fi puse în funcțiune, timp de o oră, pe întregul teritoriu al României, în ziua de miercuri, 28 februarie...

Sorin Grindeanu a cerut conducerii Metrorex un raport privind cauzele accidentului din stația de metrou Timpuri Noi

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, marţi seara, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs...

Ministrul de interne francez vede Rusia principalul inamic al Franței

"Rusia este astăzi principalul inamic" al Franţei "în războiul informaţional, de agresivitate pe teritoriu", a susţinut marţi ministrul francez de Interne Gérald Darmanin, relatează...
Ultima oră
Pe aceeași temă