11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialRazvan Lucescu mizeaza pe FC Brasov

Razvan Lucescu mizeaza pe FC Brasov

» Selectionerul Razvan Lucescu, ajuns la nationala de pe banca tehnica a echipei FC Brasov, crede ca formatia de sub Tampa poate juca finala Cupei Romaniei.

De 22 de ani a avut nevoie fc rrasov pentru a se califica din nou in careul de asi al Cupei Romaniei la fotbal. Iar victoria a fost mult mai usoara decat se anticipa.
FC Brasov a profitat din plin de avantajul terenului propriu, a invins cu un sec 3-0 pe Gloria Bistrita si a devenit prima echipa calificata in semifinalele Cupei. Cum brasovenii erau patiti in meciurile din Cupa jucate si pierdute in fata bistritenilor, de aceasta data au apasat inca din startul partidei pe accelerator. si roadele s-au vazut imediat, Hadnagy deschizand scorul inca din minutul 4. Gazdele au continuat sa atace si, dupa jumatate de ora de joc, tabela arata un linistitor 2-0, gol Zaharia. La inceputul reprizei secunde, bistritenii au amenintat si ei mai serios poarta lui Coman, dar s-au stins repede si tot brasovenii au reusit sa mai inscrie, prin Ilyes, care a transformat in minutul 60 un penalty dictat la un fault al lui Dinu Sanmartean asupra sa.

 

Astfel, FC Brasov ramane in cursa pentru castigarea trofeului si, implicit, prezenta in Europa League, iar Gloria ramane cu performanta din optimile de finala, atunci cand a reusit sa elimine Steaua.
"Sunt fericit. Imi felicit echipa pentru joc, mai ales pentru cel practicat in prima repriza, atunci cand au jucat asa cum imi place mie. Am castigat cu un scor categoric, stiam ca vom avea un meci mai usor daca reuseam sa marcam rapid. Prezenta in semifinale este o premiera dupa 22 de ani pentru Brasov si deocamdata ne gandim doar la accederea in finala", a declarat tanarul tehnician Viorel Moldovan, cel care a scos din cursa echipa orasului sau natal, acolo unde s-a afirmat in fotbal.
Performanta a fost salutata si de selectionerul Razvan Lucescu. "Am amintiri frumoase de la Brasov, pe care nu le pot uita usor. Nu cred ca eu port noroc echipei, FC Brasov castiga pentru ca joaca foarte bine, este bine asezata. Eu cred ca Brasovul va ajunge sa joace finala", a spus Lucescu.

Azi, ultimul sfert
La Ploiesti are loc azi ultimul sfert de finala al Cupei, intre Astra si Dinamo. La prima vedere, bucurestenii par favoriti, dar o abordare relaxata a meciului ii va putea costa eliminarea. Asa cum a patit si Timisoara in optimi, cand a fost scoasa din competitie tot de Astra.

» Programul sferturilor: azi: Astra Ploiesti-Dinamo (ora 20.15, Pro TV). Meciurile FC Vaslui-International Curtea de Arges si U Craiova-CFR Cluj s-au jucat aseara, dupa inchiderea primei editii a ziarului. In primul meci al sferturilor: FC Brasov-Gloria Bistrita 3-0.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă