14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialRăzvan Florea are casă nouă

Răzvan Florea are casă nouă

După nouă ani de planuri şi trei de muncă, Răzvan Florea a reuşit, în sfârşit, să-şi vadă visul cu ochii. Înotătorul constănţean şi-a deschis un bazin de înot ultra modern, cu patru culoare şi în lungime de 25 de metri, un prim pas către crearea unei veritabile academii de înot.

16 antrenori şi instructori îl ajută pe marele campion, orice persoană cu vârsta între 4 şi 99 de ani fiind binevenită pe strada Avram Iancu, acolo unde funcţionează cea mai nouă bază de nataţie a Constanţei. La evenimentul de ieri au participat majoritatea persoanelor care i-au marcat cariera lui Florea, bucuros că poate lăsa ceva în urma sa.

„Din 2004 mă gândesc la acest moment, dar din 2009 am reuşit să mă implic efectiv în proiect şi iată că am reuşit să-l şi termin. Mulţumesc celor care m-au ajutat, în special soţiei mele care mi-a îndurat încăpăţânarea şi care m-a susţinut tot timpul, şi aştept cât mai mulţi constănţeni să descopere tainele nataţiei, indiferent de vârstă”, a declarat campionul.

Elea Frâncu, unul dintre cei mai aprigi susţinători ai lui Răzvan, s-a arătat, la rându-i încântată de rodul muncii sportivului. „Răzvan intră pentru a doua oară în istorie. Întâi a fost primul medaliat olimpic al nataţiei masculine româneşti, în 2004, şi acum primul înotător care deschide un astfel de bazin. Răzvan dă comunităţii o parte din ce i-a dat comunitatea, şi trebuie respectat pentru asta”, a declarat fosta şefă a DSJ.

Nici edilul Radu Mazăre, care a făcut şi două ture de bazin cu Florea, nu s-a sfiit să laude curajul acestuia, primarul admiţând că şi-ar fi dorit ca autoritatea locală să-l poată ajuta mai mult. „Noi n-am putut decât să-l ajutăm să evite birocraţia care i-ar fi îngreunat mult demersul. La Constanţa bazinele s-au transformat în săli de bal sau jocuri de noroc, dar acum piaţa cere aşa ceva şi vor mai apărea investiţii de acest gen. Oamenii trebuie să se întoarcă la înot, pentru că este un sport extraordinar”, a spus Mazăre.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă