12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialRâul Olt a depășit cota de inundație, în localitatea Micfalău

Râul Olt a depășit cota de inundație, în localitatea Micfalău

Râul Olt a depăşit, vineri seara, cota de inundație, cu zece centimetri, în localitatea Micfalău, dar apa nu a ieşit din albie. Astfel, autorităţile monitorizează situaţia pentru a interveni în caz de urgenţă, informează Agerpres.

„Deocamdată nu avem nici gospodării, nici terenuri în pericol. La faţa locului sunt echipe pregătite să intervină dacă va fi nevoie’”, a declarat  purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Covasna, Raluca Dumuţ. 

Citește și:  UPDATE. Cod ROȘU de inundații, EXTINS. Nouă județe afectate. Autoritățile sunt în alertă maximă. Doi oameni au murit

Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Covasna, Ioan Ilaş, a declarat că starea de alertă se menţine în continuare, deoarece ploile continuă, iar pământul e îmbibat cu apă şi nu mai poate absorbi alte cantităţi de precipitaţii, prin urmare acestea vor fi colectate de râuri şi pâraie. 

Ioan Ilaş a declarat că în cursul serii de vineri s-a intervenit preventiv cu pompe şi în localitatea Băcel, unde pârâul Tărlung s-a umflat în urma unei ploi extrem de puternice. Potrivit acestuia, celelalte cursuri de apă din judeţ sunt în scădere. 

Judeţul Covasna se află sub Cod roşu de inundaţii până sâmbătă după-amiază, la ora 14.00. 

Citește și: Dacian Cioloș i-a cerut ministrului de Interne să prezinte o primă evaluare a efectelor inundațiilor

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă