22.6 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialRaportul de activitate al TVR, RESPINS de Comisiile reunite de Cultură. Ce...

Raportul de activitate al TVR, RESPINS de Comisiile reunite de Cultură. Ce urmează

UPDATE: Directorul general al TVR, Stelian Tănase, solicită ca Parlamentul să aibă în vedere o serie de măsuri care ar putea duce la salvarea și garantarea independenței economice și politice a televiziunii publice, printre acestea numărându-se și indexarea taxei TV, informează Agerpres.

Citește și: Stelian Tănase CERE Parlamentului să ia măsuri pentru salvarea TVR

UPDATE: Raportul TVR pe anul 2014 a fost respins de senatorii şi deputaţii din comisii ca urmare a problemelor de management din cadrul Televiziunii publice şi datoriile mari acumulate, a declarat, miercuri, preşedintele Comisiei pentru cultură din Senat, Georgică Severin, informează Mediafax.

Citește și: Președintele Comisiei pentru Cultură explică de ce a fost respins raportul TVR

——-

Comisiile reunite de Cultură au respins, miercuri, raportul de activitate al Televiziunii publice, cu 17 voturi “pentru” şi unul “împotrivă”, relatează Mediafax.

Astfel, raportul comisiilor urmează să fie supus dezbaterii plenului Parlamentului.

Legea audiovizualului prevede că respingerea raportului de activitate duce la demiterea Consiliului de Administraţie şi a preşedintelui-director general al TVR.

Societatea Română de Televiziune (SRTv) a încheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, în condiţiile în care Televiziunea Română a avut, anul trecut, venituri totale de 544,2 milioane de lei şi cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei, potrivit cifrelor furnizate de reprezentanţii instituţiei pe 6 aprilie, într-o conferinţă de presă la care a participat şi Stelian Tănase, preşedintele-director general al TVR. În conferinţa de presă au fost prezentate cifrele din raportul SRTv pe anul trecut.

Tot atunci, reprezentanţi ai TVR au anunţat că datoriile totale ale Televiziunii Române erau, la sfârşitul anului 2014, de 700 de milioane de lei, dintre care 440 de milioane de lei la bugetul de stat.

 

Cele mai citite

Familia Picioruș, stăpâna consultanței mascate în învățământ

Afacerile și profitul companiei Structural Management Innovative System SRL, controlată de Georgeta-Sorina Picioruș și administrată de Alexandru-Eduard Picioruș, a explodat în 2023 după...

Familia Picioruș, stăpâna consultanței mascate în învățământ

Afacerile și profitul companiei Structural Management Innovative System SRL, controlată de Georgeta-Sorina Picioruș și administrată de Alexandru-Eduard Picioruș, a explodat în 2023 după...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...
Ultima oră
Pe aceeași temă