10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialRapid-Steaua, meci de Liga Campionilor

Rapid-Steaua, meci de Liga Campionilor

A mai ramas o zi pana la derby-ul Rapid-Steaua. Maine de la ora 20:00 ochii microbistilor romani vor fi atintiti asupra stadionului Giulesti. Partida va fi urmarita cu siguranta si de catre forul european, tinand cont ca jocul va fi condus de o brigada slovaca, ce-l are la centru pe Lubos Michel. Conducerea Rapidului a profitat la maxim de pe urma confruntarii cu Steaua, scumpind biletele de doua ori, acestea ajungand de la 15 lei la 22 de lei. Chiar si asa, cele 3.000 de bilete puse in vanzare s-au epuizat ieri. Daca in tribune spectacolul va fi asigurat, mai ramane ca si actorii principali, jucatorii, sa-si faca datoria.
Rapid nu a mai pierdut pe teren propriu, in campionat, din sezonul 2002-2003. Ultima victorie a Stelei in Giulesti s-a inregistrat pe data de 26 aprilie 2003, dar la finalul sezonului "visiniii" si-au adjudecat titlul. De atunci fie ca jocul a fost programat pe Giulesti, fie in Ghencea, Steaua nu a mai reusit sa castige, pierzand de doua ori, cinci partide incheindu-se la egalitate. Rapidul conduce si la capitolul goluri marcate in ultimii patru ani. Din cele 21 de reusite in derby-ul Rapid-Steaua, 11 apartin "visiniilor". Cosmin Olaroiu se confrunta cu probleme de lot. Ghionea, Ovidiu Petre si Coman nu vor putea fi folositi, primii doi fiind accidentati, in timp ce Gigel Coman este suspendat. Pentru Olaroiu este o situatie destul de grea, cei trei neputand fi apti nici pentru duelul cu Dinamo, de la sfarsitul saptamanii viitoare.

FC Vaslui ramane invincibila?
Pe langa derby-ul Rapid-Steaua, etapa a 24-a a Ligii I mai are programate alte doua confruntari tari. Dinamo va primi astazi vizita echipei care a pus probleme si rivalelor "cainilor" din Bucuresti, FC Vaslui, neinvinsa de 11 etape, iar maine, la Cluj, se vor intalni CFR si Poli Timisoara, cele doua grupari care sunt in fruntea echipelor din provincie la capitolul investitii. Ca performante inregistrate pe gazon, doar ardelenii au reusit sa confirme.
Un duel interesant se anunta cel dintre Poli Iasi si Universitatea Craiova. Dupa succesul de la Timisoara, elevii lui Ionut Popa nu concep sa piarda in fata "juvetilor". Craiova se afla intr-o situatie destul de complicata, ajungand dupa cele patru etape disputate in acest an de pe locul 11 pe 14, ultima pozitie care asigura prezenta in primul esalon si sezonul viitor. La egalitate de puncte cu oltenii se afla UTA, care tot astazi va intalni Gloria la Bistrita. sansele elevilor lui Lacatus par infime, daca ardelenii vor continua sa practice jocul care i-a dus pana pe locul 5 in Liga I.
Otelul pare a avea o misiune usoara astazi, galatenii infruntand Jiul Petrosani. "Lanterna rosie" s-a intarit la nivelul staff-ului tehnic, Ioan Sdrobis fiind numit manager general.

Rapid si Steaua s-au intalnit in prima divizie de 97 de ori. Pe terenul Rapidului, palmaresul este egal: din 48 de meciuri, fiecare echipa a castigat de 16 ori, iar 16 dispute au fost egale.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă