16.5 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialRapid si Poli Timisoara, mai aproape de trofeu

Rapid si Poli Timisoara, mai aproape de trofeu

Rapid si Poli Timisoara s-au alaturat, miercuri seara, formatiei Pandurii Tg. Jiu, obtinand calificarea in semifinalele Cupei Romaniei – Timisoreana la fotbal. Ultima echipa asteptata in careul de asi al competitiei urma sa se decida aseara, in urma partidei Steaua-Otelul Galati, disputata la Constanta.

Rapid s-a dezlantuit in prelungiri

Detinatoarea Cupei, Rapid, s-a calificat in semifinale dupa ce a invins, la Ploiesti, cu scorul de 2-0 (0-0), dupa prelungiri, formatia FC Arges, la finalul celor 90 de minute scorul fiind egal, 0-0. Rapid a deschis scorul in minutul 100, cand, la o centrare de pe partea stanga, Emil Dica a prelungit pe spate pana la Zicu, acesta a luftat, in prima faza, insa in cele din urma a reusit sa reia mingea in plasa, de la 6 metri. Scorul final al partidei, 2-0, a fost stabilit de Ionel Ganea, in minutul 105, cand a reluat sub bara, din apropiere, un balon deviat spre propria poarta de fundasul Adrian Iordache, dupa o pasa in fata portii trimisa de Badoi.
In tribunele stadionului Astra din Ploiesti au fost prezenti aproximativ 5.000 de spectatori. Rapid a fost incurajata de un grup de 3.500 de suporteri. La meci a fost prezenta si o galerie a formatiei FC Arges, formata din 300 de persoane, acestora alaturandu-li-se si un grup de suporteri ai formatiei Petrolul Ploiesti.
La final, antrenorul echipei Rapid, Razvan Lucescu, s-a declarat multumit de evolutia jucatorilor sai in meciul cu FC Arges, in care au reusit sa controleze jocul in totalitate, apreciind insa ca si oboseala din final a adversarilor a facilitat drumul catre victorie. "Am avut o partida pe care am controlat-o de la un capat la altul. Am avut, pe parcursul celor 90 de minute, cinci, sase ocazii mari pe care nu le-am materializat, dar, fireste, o data cu trecerea timpului am reusit sa ne cream spatiile necesare, iar oboseala echipei adverse ne-a facilitat drumul spre victorie", a punctat Lucescu. Chestionat in legatura cu o posibila intoarcere a lui Iannis Zicu la Dinamo, formatie pentru care a evoluat in sezonul 2005/2006, inainte de a fi imprumutat de Internazionale Milano la Rapid, Razvan Lucescu a spus: "Zicu a venit la Rapid pentru ca l-am rugat eu si nu va pleca in alta parte decat la o echipa mare din strainatate. In tara nu va pleca Zicu".

Pitestenii au fost naivi

Antrenorul-jucator Dorinel Munteanu crede ca FC Arges a fost "naiva" in prelungirile meciului cu Rapid, din sferturile de finala ale Cupei Romaniei.
"Formatia mea s-a comportat ca o echipa naiva dupa minutul 90, primind un gol dintr-o faza fixa, care a tradat mai degraba oboseala echipei mele, si nu nestiinta in joc. Asta este, trebuia sa castige o echipa, iar astazi a castigat Rapidul. Speram ca data viitoare sa castigam noi. Ne asteapta un joc capital la Arad (n.r. – sambata, cu UTA, in etapa a XXI-a a Ligii I), unde sper sa joc, si sunt convins ca echipa se va exprima altfel acolo", a spus Munteanu.

Poli Iasi s-a ales cu doi jucatori

Antrenorul Ionut Popa regreta faptul ca echipa Poli Iasi a iesit din Cupa Romaniei, dar s-a aratat multumit ca gruparea ieseana a castigat doi jucatori, dupa ce a acceptat sa dispute partida la Timisoara. "Imi pare rau ca am iesit din Cupa, pentru ca este frumos sa mergi mai departe, dar aceasta este situatia. A fost o afacere, sa zic asa, pe care unii au inteles-o, dar n-a fost inteleasa de altii. Noi am venit sa jucam fotbal si, daca putem, sa ne calificam. Nu asa cum s-a insinuat ca am venit aici sa ne predam. Eu cred ca jocul a fost in ansamblu unul placut", a spus Popa.
Tehnicianul a acuzat absenta unor jucatori, inclusiv a celor doi achizitionati de la Poli Timisoara, Naidin si Adrian Ilie. "Cred ca altfel ar fi aratat jocul cu cei doi in teren. Am schimbat putin echipa fata de jocul de campionat, oarecum fortat si de problemele pe care le-am mentionat mai sus. Sunt suparat si ca acest copil care este Palimaru, un jucator de lot national de tineret, a ratat in prima repriza trei-patru situatii clare, pe care un jucator cu experienta poate nu le rata."

Artimon zareste cupele europene

Alin Artimon, antrenorul echipei Poli Timisoara, s-a aratat multumit de victoria cu 2-1 obtinuta in fata formatiei Poli Iasi, in sferturile Cupei Romaniei, rezultat ce permite gruparii timisorene sa ramana in lupta pentru atingerea unuia dintre obiective, calificarea intr-o cupa europeana. "Ma bucur ca am reusit sa castigam si sa mergem mai departe pe unul dintre culoarele ce ne permite sa atingem obiectivele de performanta ale clubului, si anume accederea intr-o cupa europeana. N-am reusit decat o mica victorie, ne mai asteapta multe lupte de acum inainte", a spus tehnicianul.
Directorul general al clubului banatean, Gheorghe Chivorchian, a spus ca este multumit de rezultat, dar nu si de jocul echipei. "Mai este nevoie de lucrat, dar este imbucurator faptul ca am castigat. Inseamna ca reintrarea unor jucatori ca Emeghara si Abiodun a dat o cu totul alta fata echipei si sper ca pana la jocul cu Dinamo toate aceste automatisme sa fie puse la punct, pentru a putea castiga acasa", a spus oficialul timisorean. Chivorchian a adaugat ca isi doreste o victorie in meciul cu Dinamo, din etapa a XXI-a a Ligii I, si a cerut atentie la delegarea arbitrilor pentru meciul de duminica. "Imi doresc mult aceasta victorie, pentru ca Dinamo a pregatit destul de bine jocul nostru, incepand chiar de la Craiova, in care probabil ca, intamplator sau din greseala, acei jucatori care aveau trei cartonase galbene l-au luat pe al patrulea", a spus Chivorchian.

Copos a fost nemultumit

Actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, crede ca formatia pregatita de Razvan Lucescu nu s-a exprimat asa cum el ar fi dorit, aratandu-se nemultumit in special de "gaurile" din defensiva. "Ne-a dezavantajat terenul, unul din care mingea sarea alandala, iar Rapidul, o echipa tehnica, cu doi jucatori extrem de tehnici, Zicu si Buga, nu a reusit sa faca fata, ba chiar putea parasi terenul invinsa. Rapid nu s-a exprimat asa cum mi-as fi dorit eu. Au fost gauri mari in defensiva, lucru nepermis acum, la inceputul campionatului. Probabil ca o echipa mai speculativa ar fi reusit sa o scoata pe Rapid din competitie", a spus Copos, care a vorbit in termeni laudativi despre FC Arges. "Mi-a placut foarte mult echipa pitesteana. O formatie care din punctul meu de vedere nu ar trebui sa retrogradeze", a subliniat George Copos.

Cele mai citite

Rușii presează și avansează în regiunea Harkov din Ucraina

Forţele ruse au început o operaţiune ofensivă de-a lungul graniţei ruso-ucrainene din nordul regiunii Harkov şi au obţinut câştiguri tactice semnificative, conform antena3.ro. Lupte grele...

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...

Cluj: Spălare de bani și trafic de droguri. Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane

Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane în urma unei investigații referitoare la constituirea unui grup infracțional specializat în trafic de droguri și spălare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă