13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialRaluca Olaru și Irina-Camelia Begu sunt în optimile de finală la dublu....

Raluca Olaru și Irina-Camelia Begu sunt în optimile de finală la dublu. Horia Tecău se oprește în pragul sferturilor… | Corespondență de la Roland Garros

România este în continuare prezentă pe tabloul principal de la Roland-Garros, în proba de dublu feminin, unde perechile Raluca Olaru / Olga Savchuk (Ucraina) și Irina-Camelia Begu / Saisia Zheng (China) au înregistrat câte două victorii fiecare, calificându-se pentru optimile de finală care au loc duminică.

Olaru și Savchuk, care fac pereche de la începutul acestui an, au realizat un adevărat spectacol în turul precedent. Un meci plin de suspans, care a ținut în priză publicul, vreme de 2 ore și 10 minute. Scor 6-3, 4-6, 6-3 cu Timea Babos (Ungaria) / Andrea Hlavackova (Cehia), cap de serie nr. 5!

Vedeta acestui meci, disputat uneori pe ploaie și în fața unui public numeros, a fost Raluca Olaru. Prezentă în toate fazele de joc, atât la fileu cât și în secvențele de pe fundul terenului, tenismena a produs unul dintre cele mai bune meciuri din cariera ei, provocând deseori aplauze la scenă deschisă.

La ieșirea de pe teren ne-a împărtășit, în exclusivitate, primele impresii la cald:

R.L.: Bravo Raluca! Cum te simți?

Raluca Olaru: Super, super! Sunt foarte bucuroasă, meci bun! Ne vedem în turul următor!

Antrenorii adversarelor voastre le strigau într-una de pe margine: „Don’t play Olaru! She’s on fire!” (Nu jucați pe Olaru! E pe cai mari!)

Raluca Olaru (râde): Păi am simțit tot meciul că sunt „on fire” și sper să continui tot așa! Am fost cumva în transă și mi-a părut rău doar că nu am închis meciul în două seturi! E una dintre cele mai frumoase și importante victorii pentru mine! Nici nu vreau să știu cu cine voi juca mai departe. Vreau să mă bucur de moment, și de ziua asta, și să o iau de la capăt mâine.

Begu: „Vreau să mă concentrez pe dublu”

Și proaspăt formata pereche, Begu / Zheng, a reușit un meci surprinzător în fața capilor de serie nr. 8, Spears (SUA) / Srebotnik (Slovenia), după un 1-6, 6-4, 6-3 și 1 oră și 39 de minute de joc. „Mă simt foarte bine, astăzi a fost un meci foarte bun. Am jucat în primul rând bine tactic, am fost agresive și bineînțeles că am servit foarte bine în momentele importante. Acum vreau să mă concentrez pe dublu și sper să fac un rezultat cât mai bun aici!”, a declarat, în exclusivitate pentru România liberă, Irina Begu/

R.L.: Te simți din nou sută la sută gata de atac?

Irina Begu: Este greu să spun că sunt sută la sută însă într-adevăr mă simt mult mai bine, sunt și fizic mai bine, și iau aceste meciuri de dublu ca pe un antrenament pentru simplu. Sper – și îmi doresc – să cresc de la zi la zi!

Begu și Olaru, au toate motivele să spere în continuare, aici la Roland-Garros. Din păcate pe tabloul băieților, nu mai avem nici un reprezentant.

Tecău: „Păcat că nu mergem mai departe”

Horia Tecău (cu Jean-Julien Rojer din Olanda) nu au reușit să treacă de cuplul croato-spaniol, Dodig / Granollers, pierzând în 3 seturi după 2 ore și 38 de minute. „Ne simțeam bine aici… Păcat că nu mergem mai departe. De data asta nu am știut să fructificăm mingile importante. Puteam totuși câstiga acest meci și merge până la capăt, așa cum ne propusesem…”, a declarat Horia Tecău, pentru România liberă.

Pentru Tecău și Rojer urmează o scurta perioadă de repaus înainte de a ataca sezonul pe iarbă.

Foto: Paul Cozighian

Cele mai citite

Guvernul n-are bani pentru Memorialul rezistenței anticomuniste

Guvernul României subvenționează cu un miliard de lei canalele de streaming Netflix și Disney – adică 200 milioane de euro – dar nu are...

90 de minute pe Santiago Bernabeu sunt foarte lungi: Real Madrid-Bayern Munchen 2-1

Real Madrid s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Bayern Munchen cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri...

Guvernul n-are bani pentru Memorialul rezistenței anticomuniste

Guvernul României subvenționează cu un miliard de lei canalele de streaming Netflix și Disney – adică 200 milioane de euro – dar nu are...
Ultima oră
Pe aceeași temă