11.1 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Raliul Suediei: Napoca Rally, primul succes românesc în WRC 2

Prima echipă românească din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), Napoca Rally Academy, a câștigat Raliul Suediei în Production Cup, din cadrul WRC 2.

Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au obținut prima victorie din Campionatul Mondial de Raliuri. Echipajul românesc Napoca Rally Academy (NRA) a reușit astfel să adune puncte încă de la al doilea său raliul în Campionatul Mondial. NRA concurează în WRC 2, iar victoria din Suedia a venit la clasa N (Production Driver Cup). După 2 etape în WRC 2, NRA a acumulat 10 puncte și ocupă locul 8, din 12, potrivit site-ului oficial al WRC.

Echipajul Napoca Rally Academy a avut un singur moment cu probleme pe zăpada din Suedia, vineri pe speciala a noua, însă a câștigat 20 din cele 21 de probe speciale din Raliul Suediei (una la egalitate cu Massimilliano Rendina, campionul mondial din Production Cup în 2014).

“Suntem extrem de bucuroși că am obținut primul nostru succes în WRC la categoria Production Cup, dar suntem și mai bucuroși de modul în care a decurs raliul. Mașina a fost ok, dictarea, ceea ce pentru viitorul meu este unul dintre cele mai importante aspecte, a fost foarte ok, iar ritmul unul bun pe tot parcursul raliului”, a spus Simone Tempestini, după cel mai important succes din carieră în Campionatul Mondial. 

Fără a avea experiență prea multă pe probe acoperite cu zăpadă, Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi și-au adaptat dictarea și stilul de pilotaj la condițiile din Suedia și au reușit să obțină o victorie categorică în Production Cup. “Ai nevoie de experiență să mergi tare pe aceste probe. Sunt foarte rapide, tehnice, înguste și cred că munca din această săptămână ne va fi de folos în viitor. Aș vrea să mulțumesc echipei și partenerilor noștri care ne susțin în acest sezon complet din WRC”, a continuat Simone Tempestini.

Următoarea aventură pentru echipajul NRA este Raliul Mexicului, etapa a treia din Campionatul Mondial de Raliuri fiind programată în perioada 5 – 8 martie. Și aici Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi vor concura tot pe modelul Subaru Impreza în Production Cup din WRC 2.  

Ultima oră
Pe aceeași temă